איבוד זיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד זיכרון
    ענת דוידי
    19/01/2010

אני בת 36. בחודשים האחרונים אני שוכחת ארועים משמעותיים שקרו בחודשים עד שנים אחרונות. ילדות מוקדמת אני זוכרת היטב, והחודש האחרון גם זכור היטב. אנשים אני זוכרת היטב, אם כי מתקשה לזהות מהיכן אני מכירה אותם אם הם לא מאוד קרובים אלי או שאני לא רואה אותם באופן יומיומי. התיפקוד שלי די רגיל, חוץ מהקושי והמבוכה שמתלווים לשיכחה. לפני כמה חודשים היו לי התקפים כאלה שבהם הרגשתי לדקה שתיים בכל פעם, כאילו שאני עומדת להתעלף ומין לחץ בחזה. נדמה לי שבאותה תקופה התחילו החורים האלה בזכרון להופיע אבל לא ייחסתי להם חשיבות אם כי בתחושה שלי הם אלה שגרמו ל"מחיקה" של הזיכרון. ההתקפים נעלמו אבל בעית הזכרון החמירה, או שפשוט רק אז התחלתי לזהות אותה. כאילו לא הבנתי כמה נעלם לי עד שניסיתי לחשוב מה אני לא זוכרת. לדוגמא (מיני אלף דוגמאות, כן?), נפגשנו במשפחה ודיברנו על החתונה של בן משפחה שהיתה כחודשיים לפני, ואני לא זכרתי איפה זה היה, מה היה, שום תמונה מהארוע לא היתה לי מוכרת, כאילו השתילו לי את הגוף בתוך התמונות. כך הייתי בשוק כששמעתי (כנראה שוב) שהבן של רמון נהרג או שאריק שרון קיבל שבץ או שבשנה שעברה הייתי בתורכיה כשחשבתי שאף פעם לא הייתי בתורכיה.
    עשיתי סי.טי ואמ. אר. אי ויצא תקין. בלוטת התריס ובי 12 גם תקין. האי.אי.ג'י לא ממש תקין והיו כמה התפרצויות, מה שהוביל את הרופאים לתת לי טגרטול בהנחה (ובאמת היתה לי תחושה שגם הם לא סגורים על זה) שיש לי סוג נדיר של אפילפסיה שמוחק את הזכרון. אני אחרי איזה חודשיים ולא מרגישה שיפור כלל. יש איזה רעיון? שמעתם פעם על דבר כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד זיכרון

הוספת תגובה

• חשוב אבחון

גל גפן-ריטר
    20/01/2010

ענת שלום,
    מדברייך עולה כי את הבירור הרפואי את עושה. את נשמעת לא בטוחה באבחנה הרפואית ולגבי כך אינני מוסמכת לענות. אך אני יכולה להמליץ לך לקבל עוד חוות דעת ולהמשיך את הבירור עד שתהיי יותר בטוחה לגבי האבחנה.

המלצה נוספת היא כי כדאי שתעברי אבחון נוירופסיכולוגי על מנת לאבחן את הקשיים בזיכרון ומכאן ייתכן וגם את האזורים המוחיים המוערבים וכמובן גם לנסות ולמצוא דרך לטפל בהם.

שיהיה הרבה בהצלחה והרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו