בעית זיכרון - ילדה בת 5 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית זיכרון - ילדה בת 5 וחצי
    יונית
    20/01/2010

שלום לכן,
    ביתי בת 5.5 בגן חובה, ילדה מאוד חכמה, נבונה, מדברת מאוד יפה ובעלת שפה עשירה.
    לאחרונה נתקלתי בתופעה וגם שמעתי זאת אתמול מהגננת שלה: בגן לומדים אותיות ומספרים ובכל יום הם לומדים על אות ומקדישים לה יום שלם אבל כשהיא מגיעה הביתה אני שואלת אותה איזה אות למדתם והיא אינה זוכרת את השם וזה מאוד מוזר מכיוון שהיא יודעת איך היא כותבים אותה, מה מתחיל באות אבל לא זוכרת את שמה גם לגבי ספירה לאחור כמה שחוזרים על זה בגן היא אינה זוכרת.
    חשוב לצין שעוד מטרום חובה היא למדה אותיות, היא יודעת להגיד את כל רצף האותיות ולכתוב כל כך יפה אבל הבעיה שהיא לא זוכרת מטווח ממש קצר את שם האות שבמשך כל היום למדו עליה.

אודה מאוד לעזרתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שפה

גל גפן-ריטר
    20/01/2010

יונית שלום,

הייתי ממליצה לך לשוחח עם הגננת ולשאול האם ישנם קשיים נוספים מלבד הקושי לזכור באותו רגע מה נלמד היום בגן.
    במידה וישנם או במידה ואת רוצה לערוך בירור את יכולה לפנות לאבחון פסיכו-דידקטי וגם להתייעצות אצל קלינאית תקשורת.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

יונית
    21/01/2010

הגננת אומרת שהיא ילדה מקסימה וחכמה שמתאימה קוגנטיבית לכיתה א' היא יודעת המון דברים וזוכרת דברים מלפני שנים וגם שירים שהיא שומעת פעם אחת היא זוכרת מיד.
    האם זה שהיא לא זוכרת אותיות (הרי יש הרבה אותיות) וספירה לאחור שהיא מבלבלת צריך להדאיג אותי? זה באמת רק הדברים האלה.

תודה רבה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל גפן-ריטר
    21/01/2010

יונית שלום,
    הייתי ממליצה לך לחכות לכיתה א' ולראות כיצד היא משתלבת שם. קודם כל מפני שיש עוד תקופת זמן משמעותית עד תחילת שנה הבאה, שבתקופה זו יכולים להבשיל מנגנונים קוגניטיביים שונים ותפקודה בתחום זה ישתפר.
    דבר נוסף, כדאי להתרשם מביצועיה כאשר תתחיל באופן פורמלי את תהליך הלמידה. במידה ויתעוררו קשיים בכיתה א' הייתי פונה לאבחון פסיכו-דידקטי.
    ובינתיים הייתי מורידה מהילדה לחצים בנושא זכירת האותיות, המספרים ולא בודקת אותה בבית בצורה לא פורמלית. כי לעיתים הבדיקות שאנו כהורים עושים עלולות להלחיץ את הילד ולהוביל לרתיעה מהנושא.
    שיהיה הרבה בהצלחה

אשמח לענות על עוד שאלות במידת הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה על התשובה ועל האכפתיות.

יונית
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו