איבוד זיכרון מזעזוע מוח קל..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד זיכרון מזעזוע מוח קל..
    פלג בת 19
    04/02/2010

לפני כשנה בערך..חטפתי זעזוע מוח כשניתקעתי במקהו בראש לאחר מכן התעלפתי וכניראה נפלתי על הראש שוב...לא ממש יודעים מה קרה לי ..הייתי בעבודה(גלידריה)כשזה קרה והיינו רק שני אנשים.
    בכל מקרה הביאו אותי באותו יום למיוןת אבחנו אצלי זעזוע מוח..והייתי בסדר שוחררתי הבייתה וכבר יום למחרת חזרתי לשיגרה.
    אחרי שבוע התחילו כל מיני סימנים מוזרים, זה התחיל מזה שהיו אנשים ברחוב שאמרו לי שלום, ולא ידעתי מי הם.אבל לא ייחסתי לזה כזאת חשיבות כי זה דברים שקורים..לאט לאט, האנשים שסביבי התחילו להבין שמשהו לא בסדר, שחכתי אירעוים שהיו, אנשים שהכרתי, חברים רחוקים.
    התחלתי להיוץ מבולבלת.אבל בו זמנית הרגשתי כאילו אני זאת שבסדר גמור אלא שפשוט כל העולם התחרפן..מפה לשם יום אחד אמא שלי עברה איתי רשימה של אנשים,לראות את מי אני זוכרת ואת מי לא.
    כשהיא הבינה שיש 3 בני דודים שאני לא זוכרת היא החליטה לקחת אותי למיון בפעם השנייה .זה היה כבר אחרי שבועיים בערך,שם הם עשו לי בדיקות וראו שאין לי פגיעה מוחית או שטף דם חיצוני בגולגולת והם שלחו אותי לפסיכיאטר.הפסיכיאטר אמר שאני בדר וכניראה עהרתי טראומה והמוח מדחיק בגלל זה . ומשם הוא שלח אותי לפסיכולוגית.

אצלה הייתי חודש.היא לא עזרה לי בכלל. אני חושבת שהיא הייתה יותר מבולבלת ממני , לא ידעה איך להגיב כל כך , ותכלס מה היא ילכה לעשות כדי לעזור לי..אז חתכתי ממנה.
    מאז אפשר לומר שאני מתמודדת אם זה לבד.
    הייית רוצה להתייעץ ,
    מאז שחטפתי את המכה בראש..כל פעם שאני חוטפת מכות חזקות בראש, המוח שלי שוב פעם שוכחץשוכח את היומיים אחרונים. אני קמה מבולבלת לא מבינה מה קורה. ולאט לאט אני מבינה שמחברים שקיבלתי איזה מכה[כל פעם זה משהו מפגר כמו דפקתי את הראש בראש של מישהו אחר במקרה ,או הלכתי מכות בצחוק עם חבירם ונפלתי על הראש] בכל המיקרים חברים שלי מספרים לי שאני ניבהלת אבל אחרי שתי דקות קמה וממשיכה כרגיל.
    מה את חושבת.?...
    אני מרגישה כמו איזה חולת נפש...הפסקתי לספר את זה להורים שלי כי אני לא רוצה יותר בתי חולים או פסיכולוגים,הפסקתי לספר את זה לחברות הטובות שלי כי הוא מעקמות על זה את האף.

יש כל מיני דברים שאני יודעת ששחכתי ואחרי כמה זמן אני ניזכרת בהם.
    זה מאוד מוזר ..זה מרגיש כאילו..מכירה את זה שאת שוכחת משהו וזה עומד לך על קצה הלשון אבל את לא מצליחה להיזכר ואז אחרי כמה זמן שכבר את לא חושבת על זה יותר את ניזכרת,כאילו פתאום זה קופץ לך למוח.ככה זה מרגיש ..
    קראתי פה כל מיני מקרים, ותאום לא הרגשתי מטורללת כ"כ.
    מה את חושבת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זעזוע מוחי קל

ד``ר שרה רפפורט
    12/02/2010

פלג שלום,
    תיאור המיקרה שלך לא שגרתי כי את מוסרת על מקות חוזרות וקלות בראש שגורמות לך לבלבול ולקשיי זיכרון זמני. לא ניתן לאבחן את מצבך באמצעות הפורום זה, אם כי לא נראה שאת סובלת מפגיעה נוירולוגית. עם זאת, חשוב להבין מדוע את שוב ושוב נתקלת בדברים ומקבלת מקות בראש, והאם את סוובלת מפגיעה ביכולת הקשב וריכוז כתוצאה מהמקרה הראשון. אני מציאה לך לברר את הנושא עם בעל מקצוע שמבין בתופעות האלו לאחרי זעזוע מוחי, ולפנות לנוירופסיכולוג ולמרפאה שמטפלת פגיעות ראש. חשוב אבחנה נכונה ולקבל כלים מתאימים כדי להתמודד עם מצבך, גם אם מדובר בתגובה של חרדה עקב האירוע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו