ריחוף, ירידה בריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריחוף, ירידה בריכוז
    שירה
    07/03/2010

שלום, אני בת 35 ובריאה לחלוטין. בשבועיים האחרונים אני מרגישה הרבה פעמים "מרחפת", לא מרוכזת, מישהו יכול לדבר איתי והמחשבות שלי ינדדו, קשה לי לזכור דברים שקראתי או נאמרו לי לא מזמן, קשה לי לקלוט נושאים בעבודה שבדרך כלל אני מבינה מאד מהר, אני מרגישה פחות חדה באופן משמעותי, כאילו משהו לא בסדר בראש. בנוסף אני לפעמים מבלבלת אותיות בדיבור (למשל חושפה במקום חופשה). זה לא קורה כל הזמן, אני מתפקדת רגיל, עושה ספורט וכו אבל זה בהחלט מורגש. חשוב לציין שאני בתקופה האחרונה מאד מתוחה ולחוצה בעבודה, תחת הרבה עומס נפשי, אבל אני לא בטוחה שזה קשור... נשלחתי לבדיקות דם ולנוירולוג אבל עד הבדיקה אני מאד מתוחה. ממה הבעיה יכולה לנבוע? איזה ליקוי נוירולוגי זה יכול להיות? האם זה יכול להעיד על גידול בראש?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריחוף, ירידה בריכוז

הוספת תגובה

• סטרס ובעיות ריכוז

ד``ר שרה רפפורט
    09/03/2010

שירה שלום,
    מצב של סטרס חריף בהחלט יכול לגרום את קשיי קשב וריכוז כמו שאת מתארת. עם זאת, עשית צעד נבון וקעבת בדיקות רפואיות כדי לשלול סיבה שכזו. יכול להיות שבמסגרת הבירור ישלחו אותך לאבחון קוגניטיבי, ואשמח לעזור בנושא בהתאם הצורך. למרות זאת, כעת לא נראה שיש סיבה לדאגה. במקום להיות מוטרדת ממחלות פוטנציאליות אני ממליצה שתתחילי לפרוק את הסטרס וההעומס הנפשי שאת חווה לאחרונה ותפני לפסיכולוג לצורך שיחות ולימוד התמודדות עם הלחץ. אני בטוחה שזה יעזור וישפר גם את תפקודך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו