ירידה קוגנטיבית וכדורים פסיכאטרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה קוגנטיבית וכדורים פסיכאטרים
    דויד
    13/03/2010

שלום

בתקופה האחרונה אני חש ירידה/הדרדרות משמעותית בקוגניציה בכול הרבדים זיכרון בטווח הקצר
    וגם הארוך. הייתי רגיל לקלוט כול דבר, היום אני מתקשה לפתור בעיות באופן ויזואלי קושי בארגון
    ובגדול הרבה בלאק האוטים. האם יכול להיות מצב שבו צריכה ממושכת של קלונקס עם אלכוהול
    גרם לאיזה נזק בלי הפיך?

ועוד שאלה ברשותכן מה אתן חושבות על הירידה הקוגנטיבית אשר קוראת במחלת הסכיזופרניה
    ממה היא נובעת? זאת אומרת ירידה עקב מצב נפשי או ירידה קוגנטיבית באופן פיזי פגיעה במוח?

עם זאת פגיעה במוח הרי למה לא מטפלים במחלה גם בצורה נוירולוגית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קוגניציה ומחלה נפשית

ד``ר שרה רפפורט
    15/03/2010

דויד שלום,
    השילוב של קלונקס עם אלקוהול הוא הרסני ונגוד כל ההמלצות רפואיות. שימוש ממושך באלקוהול יכול בהחלט לפגוע בתפקוד הקוגניטיבי אם כי במרבית המקרים הנזק הוא הפיך עם גמילה מהשתייה.

בנוגע המחלה סכיסופרניה: יש ביטוים קוגנוטיביים שונים ורבים במחלה זו, תלוי במקרה. לפעמים הבעיות בתפקוד הקוגניובי הן על רקע סימפטומים המחלה, לפעמים על רקע תופעות לווי של הטיפול תרופתי, ולפעמים על רקע קשיי התפתחות.
    פסיכיאטר י הינו גם בעל הכשרה בתחום הנוירולוגי ומיומן להבין ולטפל בתופעות הקוגניטיביות של מחלה נפשית כזו.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו