בעייה נוירולוגית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה נוירולוגית?
    רוני
    30/03/2010

שלום.
    קןדם כל אני חייב לציין שהתרשמתי לטובה מהתגובות שלכן לקוראים. רואים השקעה בכל תגובה ותגובה, בניגוד למקומות דומים אחרים בהם ביקרתי...
    ועכשיו לגביי- שנים אני סובל מבעיית התבטאות קשה, שבאה לידי ביטוי בפגיעה ביכולת הדיבור והעברת המסר שאני רוצה להעביר. זאת מפני שאני לא מצליח לעבד כמו שצריך ומהר את מה שאני שומע ולהגיב בהתאם, ואני מרגיש כאילו אין לי כלום בראש ופשוט לא מוצא את המילים להתבטא. זכור לי גם שבזמן הלימודים בתיכון ובאונ' היה לי קשה מאוד לזכור את החומר מקריאה בלבד והייתי נאל. לשנן הכל בעל פה לקראת בחינות. גם קשה לי מאוד לפענח את הרגש מאחורי המילים שאני שומע וקורה לי הרבה שאני מגיב, אבל לא בצורה ממוקדת ולעתים קרובות גם בצור מהירה מדי שגורמת לי להישמע לא ברור כי המילים נאמרות מהר ונבלעות. זה כאילו אני מדבר יותר מהר משאני חושב, במקום להיפך.
    כתוצאה מכך קשה לי מאוד לתקשר ולנהל שיחות אפילו פשוטות וסמולטוק, שלא לדבר על מורכבות, כי הן פשוט לא זורמות. אני כבר בן 37 ולא יודע מה אפשר לעשות, למעט מבחן TOVA שעברתי בהצלחה.

אשמח לדעתכן בנוגע לבעיות שהעליתי, וסליחה מראש על האורך.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה נוירולוגית?

הוספת תגובה

• קושי שפתי

ד``ר שרה רפפורט
    02/04/2010

רוני שלום,
    תודה לך על המשוב הנעים.
    נראה שיכולתך להתבטא בכתב טובה יותר בהרבה.
    קודם כל שאלה אליך: האם בלהיות תלמיד ב"ס העברת אבחון דידקטי? ישנם הרבה מבוגרים שסובלים מקשיי לימוד מהסוג שאתה מתאר, ולא אובחנו בגיל צעיר כי ידעו איך שהוא לשרוד בלימודים. בעיות בהבנת הנקרא, בארגון השפתי וכן בהבעה בכלל הן לרוב ביטוי של קשיים דידקטיים על רקע בעיה התפתחותית. דבר זה נפוץ מאוד ולהרבה אנשים ישנם חוסר יתרון בערוץ של קליטה ועיבוד מידע מסוים. עם זאת, קושי זה לא מעיד על האינטלגנציה הכללית.
    אהבחון נוירופסיכולוגי שמתבסס על תקפוד השפתי/מילולי ייכול למקד את קשייך הספציפיים ולהמליץ על דרכי טיפול. מומלץ שהמאבחן גם מתמחה באבחון דידקטי שתואם למבוגרים, במידה שלא עברת בדיקה כזו בעבר.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי האיבחון...

רוני
    04/04/2010

בהיותי בבי"ס לא עברתי שום איבחון כי הזמנים היו שונים אז, לא כמו היום שהמודעות לקשיים אצל תלמידים הרבה יותר גבוהה. אם מה שציינת קשור גם לקושי בארגון המחשבות בראש לכדי מילים שיוצאות מהפה, אשמח לדעת אם האיבחון שציינת אפשר לעבור אצלכם.

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מותאם לקשיים הספציפיים

ד``ר שרה רפפורט
    11/04/2010

בהחלט ניתן לבצע במכון קוגניטיב אבחון שתפור לקשיים הספציפיים שלך. ייתכן שהקושי בארגון ההבעה שאתה מתאר קשור ליכולת השפתית, אך הדבר שדורש בירור.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו