בעית ריכוז חוסר ביטחון לחץ וחוסר או

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית ריכוז חוסר ביטחון לחץ וחוסר או
    גיל ז.
    11/04/2010

היי
    הנני רווק בן 41. אני עובד בעבודה שקשורה למחשבים. אני בעל תואר שני ובלימודים איך שהוא תמיד שרדתי. הבעיה שלי היא מילדות ומורכבת מאוד.
    אני סובל מפחד מאנשים, מבוסים למיניהם. אני מתקשה לזכור דברים שנאמרים מסביב.
    פעולות די פשוטות אני מתקשה לזכור למרות שעשיתי אותם מספר רב של פעמים.
    אם אני הולך למשל לסרט אני לא תמיד קולט את שמות האנשים בסרט, ולא תמיד מקשר בין סצנה אחת למשנה. הגרוע ביותר שאחרי מספר ימים אני לא זוכר כמעט כלום מהסרט.
    עניין הזכרון בולט אצלי בכל תחום בחיים.
    עקב כך אני מפחד מכל אמירה שנאמרת מסביב במיוחד בסביבת עבודה.
    אני שוכח דברים שנאמרים ויכול למשל לכתוב משהו שאינו נכון כלל משום שאני מוסט לדברים אחרים.
    עשיתי מבחנים שונים ובכולם יצא שאני בתחום הנורמה. זה כולל מבחן TOVA RBC .
    עקב כך מצבי ב15 השנים האחרונות הידרדר מאוד ואני מטופל ע"י פסיכיטרית.
    במהלך השנים גם הייתי אצל מספר פסיכולוגים אבל שום דבר לא התקדם.
    יש לציין שלמרות זאת אני מכריח עצמי לתפקד איכשהוא בעבודה ואיכשהוא אני מצליח לשרוד.
    אשמח לתשובה שאולי תקדם אותי במשהו חדש.

תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי

גיל ז
    13/05/2010

היי
    למרות שכתבתי לכם לא קיבלתי שום תשובה. אני ממש מתוסכל ממצבי ולא יודע מה לעשות.
    אני לא מצליח להתרכז בעבודה - אני שוכח דברים. חי בפחד מתמיד וכל אמירה מרתיעה אותי.
    אני מפחד להגיע למקום העבודה מפחד טלפונים ואנשים שנמצאים מסביבי וחי בפחד מתמיד מכל בעיה.
    אני מיואש ולא יודע מה לעשות.
    עקב מצבי אני לא יוצר קשר כמעט עם אנשים ובכלל זה עם בנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה

גל גפן-ריטר
    16/05/2010

גיל שלום,

הסימפטומים שאתה חווה אכן נשמעים מתסכלים ומקשים מאוד על התפקוד.
    מדברייך אני מבינה כי אתה מטופל תרופתית ונמצא במעקב פסיכיאטרי ובנוסף לסירוגין בטיפולים פסיכולוגים. בנוסף אני מבינה שעברת אבחונים נוירופסיכולוגים או פסיכו דידיקטים ויצאת תקין.
    לא ציינת האם עברת בירור רפואי או נוירולוגי.

לסיכום, חשוב כי תהיה לך ברורה האבחנה לגבי הסימפטומים שאתה חווה האם הם נובעים בשל קשיים רגשיים, קוגניטיביים או רפואיים אחרים. בהינתן האבחנה יגזר הטיפול המתאים. יחד עם זאת, לצערי, לא תמיד הטיפולים עובדים או עוזרים לכולם.
    במידה והקושי העיקרי הוא בשל קשיים רגשיים (חרדות, פחדים וכיוב') ובמידה ועדיין לא ניסית , אתה יכול לפנות לטיפול פסיכולוגי בשיטה של CBT.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו