ילד בן 4.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.5
    איילת
    13/04/2010

בני בן 4.5. קרו כבר כ - 3-4 מקרים שבהם שאל אותנו "איפה היינו עכשיו", כרבע שעה אחרי שהיה במקום כלשהו (בים, באמבטיה וכו'). לא נתקלתי בזה קודם לכן. 2 דקות אחרי שיצא מהאמבטיה שאל אותי אם עשה היום אמבטיה, וחמש דקות אחרי שיצאנו מהים שאל אותנו איפה היינו היום.
    לפני כשבועיים סיפר לי במקרה שנפל בגן וקיבל מכה בראש, ולפעמים כואב לו כשנוגעים בנקודה הספציפית. מעבר לזה הילד בעל זיכרון מצוין ויכולת קשב טובה מאוד. מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• אבחנה

גל גפן-ריטר
    14/04/2010

איילת שלום,

מדברייך אני מבינה כי מספר המקרים שבהם הוא לא זכר הוא מועט יחסית לכל הפעמים בהם הוא זוכר ויודע. כך שזה כשלעצמו נותן אינדיקציה לכך שהזיכרון תקין. לגבי הפעמים שאינו יודע או שואל על דברים שעשיתם יכולים להיות כל מיני הסברים. למשל:
    1. קושי באותו הרגע לשלוף את שם המקום שהייתם בו. במידה ואתם מבחינים בקשיים בתחום השפתי, כדאי לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת.
    2. ייתכן והוא רוצה לעורר אצלכם תגובה כלשהי - אני אסביר, המכה בראש שהוא קיבל בגן במידה והיא לא הייתה מלווה באובדן הכרה, בהקאות, סחרחורות לאחר מכן ככל הנראה הייתה מכה קלה שלא יכולה להסביר את התופעות הללו. אולם ייתכן שמאז אותו היום אתם יותר שומרים עליו? יותר בודקים אותו או שמים לב לתגובותיו? אלו הן בדרך כלל תגובות טבעיות שהורים מגיבים לאחר אירוע שהילד עבר. לעיתים הילדים מבחינים בכך וממשיכים לעשות דברים אשר מובילים לתגובת הדאגה של ההורים.

במידה ואת עדיין מודאגת הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו בכל הנוגע לחלק הרפואי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו