הפרעות זכרון והתמצאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות זכרון והתמצאות
    אורלי
    23/04/2010

שבת שלום !

אימי גרה ביור מוגן לעצמאים מזה לפני 3 חודשים התברר לי שאין באפשרותה למצוא מקומות כמו מרפאה בריכה וחדר אוכל בדיור. ומאז תוך זמן קצר היא החלה לשכוח מילים , היא קבלה דכאון מאחר והיתה מודעת למצבה ולרכילות הסובבים אותה ואינה יורדת עוד לשום פעילות רק יושבת בחדרה וצופה טלויזיה או קוראת לדבריה. בשבועיים האחרונים שמתי לב שהיא גם לא זוכרת איך עושים חביתה וכ"ו ממעטת להתרחץ או שוכחת להתרחץ וכ"ו.
    פניתי לאבחןן פסיכו גריאטרי וC?T מוח. עוד אין לי תשובות. בטרם אקבל אותן אבקש לדעת בדחיפות מה עלי לעשות ברור לי שבדיור לא יחזיקו אותה ללא מטפלת. האם כדאי לי לקחת מטפלת או שיש מקומות (שלא ידועים לי) שמטפלים באנשים שעדיין מודעים למה שקורה סביבם אבל ממשיכים לרדת במצבם הנפשי והקוגנטיבי? .
    מה מגיע לי מביטוח לאומי ? ואיך משיגים זאת. אשמח גם אם תפנו אותי למקורות שיכולים לעזור לי.
    יום קסום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות זכרון והתמצאות

הוספת תגובה

• דמנציה או דיכאון: דרוש אבחנה מובדלת

ד``ר שרה רפפורט
    24/04/2010

מיכל שלום,
    את לא מציינת את גילה וכמה שנים הוא גרה במיגורים הנוכחים.
    עם זאת, את מתארת ירידה מהירה בתפקודה של אמך, דבר שלרוב לא כל כך אופייני למחלות של הזיקנה. בהחלט חשוב להמתין לתוצאות של הבדיקות שערכו לה, לקבל משוב מפורט, ובמידה הצורך, להמשיך בבירור נוירולוגי או פסיכיאיטרי. יש לציין שחשוב להבדיל בין דיכאון לבין מחלת דמנציה כי דיכאון יכול לגרום לסימפטומים דומים אך על רקע נפשי. כמו כן, דיכאון מגיב טוב לטחפול התרופותי העכשיוי.
    כמו כן, בדידות לא תורמת למצבה, ונראה שאמך זקוקה לדירבון ואף חברה. מטפלת יכולה פתרון מומלץ (בהתאם ממצאי הבדיקות) אך אין תחליף למשפחה. אחרי שאתם מסיימים את הבירור, כדי להתייעץ עם הרופא או לפנות לעו"ס או פסיכולוג כדי לארגן לאמך את הסידור המתאים ביותר. לצורך כך, זקוקים לקבל יותר מידע אישי וספציפי וגם לשמוע אותה.
    בנוגע הזכויות מביטוח לאומי יש לקבל הכוונה מעו"ס הן בקופה או הן בדיור המאוגן.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו