מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות זיכרון, ריכוז ואובססיביותמישהי30/04/2010
היי
אני סטודנטית בשנות העשרים לחיי. יש לי מספר בעיות בריכוז ובזיכרון שממש מטרידות אותי.
מה שהכי מטריד אותי כעת זה שאני שוכחת מילים בסיסיות. יש לי נטייה הרבה פעמים להיתקע לקראת סוף משפט כתוצאה מזה שאני לא זוכרת את המילה או שאני לא יודעת איך להסביר את עצמי במילים. השיא היה היום כשבאתי לחנות לקנות שני דברים ולא זכרתי איך קוראים להם. היה לי ברור מהם הדברים, רק שכחתי את השם. לקח לי איזה 10 דקות להיזכר. זה קורה לי לעיתים יותר קרובות לאחרונה וזה מאוד מלחיץ אותי.
גם בהקשר של הלימודים זה מקשה עלי. למשל, ידעתי שם של משהו שקשור ללימודים שלי כבר כמה חודשים, וחברה שלי שאלה אותי איך קוראים לזה ולא זכרתי. במשך כמה ימים חשבתי על זה ולא נזכרתי. היא התקשרה אלי ואמרה לי שהיא גילתה איך קוראים לזה, ולפני שהיא הספיקה להגיד את זה, נזכרתי פתאום משום מקום. אחרי זה שוב שכחתי ואז שוב נזכרתי. הזוי לחלוטין.
דוגמא הזויה נוספת- אני מצחצחת שיניים במברשת מסוימת כבר כמה חודשים, ופתאום אני לא באמת זוכרת אם זאת המברשת שיניים שלי.
מאז שהייתי ילדה התקשתי בלזכור פרטים כמו לבוש, מראה חיצוני, שמות של אנשים וכו'. זה נעשה יותר ויותר בעייתי עם השנים. אני זוכרת רק את השמות של אנשים שאני מדברת איתם מספיק זמן. אבל אנשים שאפילו נמצאים איתי כמה שנים, אבל אני לא מתערבבת איתם יותר מדי, אני לא אזכור את השם שלהם, וזה לא נעים בכלל. אני שומעת את השמות כמה וכמה פעמים, אבל זה פשוט לא נקלט. גם לגבי אנשים שזכרתי את השם שלהם הרבה שנים, אבל לא דיברתי איתם כמה שנים, אני לא זוכרת. כתוצאה מזה שהזכרון שלי כ"כ לא טוב, אני הרבה פעמים מנסה לשנן לעצמי שמות של אנשים. יש לי חברה שהיא ההיפך המוחלט ממני ויש לה זכרון מטורף. היא זוכרת דברים בשבילי.
יש לי עוד הרבה דוגמאות כאלו. מה שמוזר לי זה שאפילו שהזיכרון שלי כ"כ גרוע, אני מצליחה במבחנים. אני זוכרת בקלות את החומר. נראה לי שזה כתוצאה משינון החומר וראייה שלו. הרבה יותר קל לזכור דברים כשאני רואה אותם ובאמת יושבת לזכור אותם.
הזכרתי גם בעיות ריכוז. זה בעיקר מתבטא כשאנשים מדברים אלי ואז יכולים לקרות 2 דברים: אני חושבת על דברים אחרים לגמרי (המוח שלי מוצף במחשבות) או שאני לא חושבת על כלום ואני שומעת את המילים של הבנאדם אבל זה כאילו לא נקלט, וקשה לי להתרכז בלהבין את הנאמר. לפעמים אנשים אפילו שואלים אותי כמה פעמים אם אני מקשיבה להם. זה מתגבר כתוצאה מלחץ. לפעמים גם נדמה לי שאני שומעת מה שהבנאדם אומר, ואני אומרת בסדר ועונה לו, ואז פתאום אני חושבת לעצמי מה לעזאזל הוא אמר עכשיו. גם במקרה של בעיות הריכוז, אני לפעמים יכולה להיות מאוד ממוקדת ומרוכזת.
זה ממש רק קצה הקרחון כל מה שתיארתי בתוך כל הבלאגן הזה.
יש לך אולי רעיון במה מדובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
מישהי30/04/2010אחרי שעברתי על כמה הודעות פה בפורום, נראה לי שחשוב שאני אציין שאני גם סובלת כמה שנים מדיכאון ודברים אחרים, ולוקחת כמה שנים כדורים נגד דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קוגניטיביות על רקע נפשי
ד``ר שרה רפפורט05/05/2010שלום רב,
תודה שהוספת את המידע בנוגע מצבך הנפשי (אם כי באופן חלקי). נראה שהקשיים שאתה מתאר נובעים בעיקר מבעיותך בתחום הנפשי, דבר שלעיתים גורם לך להיות מרוחק ובלתי ממוקד. עם זאת, אתה כנראה מצליח בלימודים ובתחומים אחרים בחייך. אני ממליצה שאתה תתייעץ עם הרופא המטפל שלך כדי לברר האם אתה מאוזן תרופתי או האם יש צורך בשינוי.
כמו כן, תמשיך להשתמש בשיטות תירגול שיעילות עבורך. נראה שיש לך תובנה טובה, אך כדאי להיות פחות אובססיבי!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?