בעיות זיכרון וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון וריכוז
    פבפ
    30/04/2010

שלום אני סטודנט להנדסה בן 25 ובשנה שנתיים האחרונות אני מרגיש ירידה ביכולת השכלית שלי.
    נתחיל מזה שאני שוכח דברים כמו איפה שמתי את הפלאפון וממשיך בזה שקשה לי מאוד לזכור דברים הקשורים לחומר הנלמד. בעבר, בהיותי תלמיד בתיכון לא נתקלתי בקושי מסוג זה והיכולת שלי לזכור דברים הייתה טובה יותר. אני מרגיש גם שהיכולת שלי לחשוב על דברים בע"פ לא טובה כבעבר ואני לא מסוגל לנתח מקרים אלא אם כן אני רושם אותם (לדג' חישובים בע"פ שפעם הייתי טוב בהם)
    נוסף על כך, אני מרגיש שלפעמיים אני נתקע בדיבור זאת אומרת מתחיל לדבר פתאום נתקע ולא יודע כל כך מה להגיד עד שאני נזכר במילה המתאימה. בנוסף אני מרגיש שהדיבור שלי נעשה מהיר יותר וצפוף יותר כך שלפעמים אני מרגיש שאני בולע מילים.
    עוד תופעה מרגיזה שאני נתקל בה בזמן האחרון היא היכולת שלי לעוות את מה שאני קורא. אני מסוגל לקרוא משפט כלשהו ולעוות את המילים הכתובות למילים אחרות ולאחר מכן בקריאה שניה לקלוט שקראתי מילים שבכלל לא היו קיימות.

אינני סובל מדיכאון כלשהו, אני ישן 6 שעות בלילה ומשתדל לאכול 3 ארוחות בריאות ביום.

אני ממש מתוסכל מהמצב ואני מרגיש שהיכולות הגבוהות שהיו לי הולכות ופוחתות וזאת למרות שב"ה המצב שלי בלימודים טוב מאוד אך זאת הודות לחומר הפתוח שמאפיינים מבחנים שאני עושה.

אשמח לקצת הכוונה
    שבת שלום !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון וריכוז

הוספת תגובה

• אשמח אם הד"ר תוכל להתייחס להודעה

פבפ
    06/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון וריכוז

ד``ר שרה רפפורט
    07/05/2010

שלום רב,
    לפי הבנתי אתה שולל בעיות קשב וריכוז כאשר הייתה תלמיד. עם זאת, ההפרעה זו לא תמיד אובחן אצל ילדים, ומתבטאת באופן בולט יותר בגיל מבוגר יותר כאשר הדרישות של החיים מורכבות יותר. אנני טוענת שזו הבעיה שלך אם כי אתה מתאר בעיקר בעיות קשב שפוגעות בתפקודך. חשוב גם לשלל גורמים רגשיים, כגון לחץ, עייפות וסטרס, שעללים גם להשפיע ולפגום בתפקוד. לכן מומלץ על בירור רפואי אצל רופא פסיכיאטר או נוירולוג שמתמחה בהפרעות קשב, כדי לאבחן מקור הבעיה ולהמליץ על התערבות טיפולית בהתאם. בנוסף, ניתן גם לערוך אבחון קוגניטיבי לפי הצורך והמלצתו הרופא.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו