אני שוחכת דברים מעכשיו לעכשיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני שוחכת דברים מעכשיו לעכשיו
    שושי
    02/05/2010

אני בת 47 סובלת מחרדות וכמה מחלות פיזיות .

עד שנת 2002 עבדתי היתי מתפקדת מעולה מזכירה והכל טוב .פתאום מי שהיתחילה מחלה פיזית
    עברו כמה שנים .ואני לא מבינה מה קורא לי מה עובר עליי

אני מרגישה גם כאשר אני צריכה להסביר מה ששמעתי קשה לי להסביר בחזרה.
    או כשאני רוצה לדבר .מידי פעם אני לא מסבירה את עצמי נכון.וגם מתבלבלת במילים .

או קוראת מילה או מישפט ומבינה אותו אחרת .ובסוף רואה שבעצם לא קראתי נכון את האותיות.

מה עליי לעשות יתכן שי לי הפרעת קשב וריכוז כי ככה ניראה לי ואמרו לי גם .
    למרות שאני לא מקבלת טיפול עבור זה .

האמת את כל התגובות אני מקבלת ק מבניהבית ולא מאנשים בחוץ .אומנם אני לא עובדת .

מה עליי לעשות .לגבי זיכרון ממש מפיע לי ופוגע בי ממש .אני מסוגלת להכין באותו יום משהו ואחרי כמה דקות לשכוח היכן הנחתי אותו . או מה רציתי להגיד או מה רציתי לקחת מהמקרר
    לבת שלי יש הפרעת קשב וריכוז

האמת אני לא אוכלת בשרי ובי 12 בסדר גמור .ולא חלבי

מה עליי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחנה ופרטים נוספים

גל גפן-ריטר
    05/05/2010

שושי שלום,

בדברייך לא ציינת האם את מקבלת טיפול תרופתי עבור החרדות, או האם היית אצל פסיכיאטר וקבלת אבחנה של הפרעת חרדה, והאם טופלת בטיפול פסיכולוגי או אחר עבורה. כמו כן לא ציינת מתי החרדות החלו ומה הן המחלות הפיסיות שאת סובלת מהן. בנוסף האם את סובלת מהפרעה בשינה?

לצד זה, עולה מדברייך כי את סובלת מאוד מהמצב ואכן כדאי מאוד להתחיל בירור ולטפל בהתאם.
    הייתי ממליצה לך במידה ועוד לא עשית זאת, גם לעשות בירור רפואי מקיף כולל השפעות אפשריות של תרופות שאולי את לוקחת על קשב וריכוז.
    בהמשך הייתי מבקשת הפנייה לנוירולוג/פסיכיאטר גם בהתאם לחוות דעת רופא המשפחה וממשיכה בירור. במידת הצורך ניתן לערוך אבחון נוירופסיכולוגי אשר בודק בין היתר את תחום הזיכרון והריכוז.

שיהיה הרבה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובלת מחרדה מי שנת 2002

שושי
    07/05/2010

והמחלות שיש לי זה דלקת פרקים ופיברלגיה .
    ולגבי שינה פשוט עברתי מעבדת שינה ומסרו לי שאני צריכה לקבל מסיכה לשינה.

לא בגלל שאני לא ישנה .להיפך אני ישנה יותר מידי שעות מעל 12 שעות ביום .

ובכל זאת עייפה .
    אני מקבלת למיקטל 1 וולבוטרין 2 ביום .

לגבי טיפול פסיכולוגי קבלתי ונגמר כבר מהקופה בחינם .קופה כללית .
    היתי אצל פסיכיאטרית .ועדיין מטופלת .

ולא נפגשתי אצל נירו פסיכולוג .את יכולה להבכיר מה זה ואיך מגעים לזה.

ולמי פונים .

כן יש לי קשב וריכוז אבל לא ניבדקתי .כי גם בתי ככה .

למרות שהפסיכיאטרית אומרת לי שזה נובע מקשב וריכוז ?

כל פעם שאלתי אולי זה מהכדורים .כי לא מבינה מאיפה זה בא לי השכחה ל הזיכרון.

כי יש לי אחות שאפילו היתה מאושפזת בפסיכיאטריה ואל הגיע למצב של זיכרון .

ואני מה לא יודעת .

אמת פעם היתי אצל נירולוגית בדקה אותי ונתה לי ללכת לטיפול קשב וריכוז .

מה עליי לעשות כי אני מכינה בא

ותו יום אוכל ושוחכת או נותנים לי משהו ביד ואחרי שניה לא זוכרת היכן הנחתי אותו .

אשמח לקבל שתובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרון

גל גפן-ריטר
    09/05/2010

שושי שלום,

תודה על תוספת הפרטים החשובים מאוד. מדברייך עולה כי את בהחלט עם היד על הדופק ומבררת את הדברים החשובים לך. מכאן הייתי ממליצה לך בחום להתייעץ עם המטפלים אשר מכירים אותך ומלווים אותך תקופת מה. למשל, הפסיכיאטרית, רופא המשפחה או הפסיכולוג, האם נראה להם שיש צורך לבצע גם אבחון נוירופסיכולוגי לגבי בירור של הקשיים בקשב ובזיכרון.

אבחון נוירופסיכולוגי נעשה במכונים שונים, וכמובן מי שמעביר אותו הוא נוירופסיכולוג. בין היתר האבחון בודק תפקודים של זיכרון וקשב.

אני מקווה שזה יותר ברור
    שיהיה הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.אבל כאשר אני שואלת אותה

שושי
    13/05/2010

עם זה לא מכדורים או מה יכול להיות .אומרת לי שזה מהמצב שלך החרדות.

אז מה אין מה לעשות עם זה .האמת זה מוגזם לדעתי כי את מוגזם הזיכרון הקצר אני שוחכת מעכשיו לעכשיו .

לא אומרת לי כלום .מה עליי לעשות .האם צריכה להיבדק שוב אצל נירולוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה

גל גפן-ריטר
    16/05/2010

שושי שלום ,

אני מבינה שהמצב והסימפטומים שאת חווה מקשים עלייך מאוד ומעוררים בך כל מיני תחושות.
    יחד עם זאת, חשוב מאוד להגיע לאבחנה הנכונה על מנת לדעת כיצד לטפל בכך.
    במיד ה והפסיכיאטרית חושבת כי זה מהחרדות, אז הטיפול יכול להיות שילוב של טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי אולי כדאי לנסות את שיטת ה - CBT.
    במידה ולא היית אצל נוירולוג את יכולה לפנות ולקבל חוות דעתו ועל פי המלצותיו להמשיך לטיפול המתאים.

שיהיה הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו