עבודת חקר חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודת חקר חשובה
    סטודנטית
    07/05/2010

שלום,אני מכינה בימים אלו עבודת חקר חשובה בנושא זיכרון צלילי באוניברסיטה שבה אני לומדת ומאחר ולא מצאתי מספיק מידע אשמח לתשובתך: כשאנו שומעים משפט ויודעים מה משמעות כל מילה ומילה בו, אנו מגיבים על המשפט גם אם המילה הראשונה בו נאמרה לפני כדקה, שאלתי אם כן היא כיצד המוח זוכר את כל המילים עד לסוף המשפט? האם הן מיוצגות בזיכרון הסנסורי ,כלומר נכנסות לזיכרון הצלילי או שהמשמעות של כל מילה ומילה עד לסוף הגיית המשפט נשמרת במוח וכך תתקבל תגובה למשפט?לתשובתך אודה,הנושא מאוד חשוב לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודת חקר חשובה

הוספת תגובה

• אחדד את כוונתי...

סטודנטית
    07/05/2010

נראה לי שלא ניסחתי כ"כ בבהירות את השאלה,אסביר ביתר דיוק: בזיכרון הצלילי נשמרים צלילי המילים שאנו שומעים,אני יודעת שזיכרון זה זוכר מס' שניות את צליליהן של המילים,שאלתי היא האם כדי להבין את המשפט כולו,הזיכרון הצלילי בעצם אוגר את הצלילים ששמענו ומאחר ואנו יודעים את פירושיהן,אנו מגיבים ...או שלמעשה כל משמעותה של כל מילה ומילה נשמרת במוח וכך תתאפשר תגובה גם אם המשפט נאמר לפני מס' דקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר

גל גפן-ריטר
    11/05/2010

שלום,
    אני שמחה מאוד כי את מתעניינת במחקר והנושא נראה חשוב ומעניין. יחד עם זאת הפורום הזה הינו פורום קליני ועוסק פחות בפן המחקרי .
    הייתי ממליצה לך לפנות באוניברסיטה שאת לומדת לפקולטה לפסיכולוגיה ולהתייעץ עמם. בנוסף את יכולה לחפש חומר אשר עוסק ב - working memory, וב - phonological loop כי זה נשמע מאוד קשור לתחום המחקר שלך.

שיהיה הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו