דום לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום לב
    אבי
    18/05/2010

ד"ר שלום,
    חבר מאוד טוב שלי, בן 29, קיבל דום לב לפני כשבועיים וחצי, מספר דקות לאחר שקיבל זריקת דיפרוספן בשל אלרגיה בעור הידיים. לא ידוע לנו בדיוק מה קרה בדקות הראשונות כאשר נכח בקופת החולים בה קיבל את ההתקף הנשימתי, למיטב ידיעתינו, שבעקבותיו קיבל את הדום לב. מה שידוע בהסתמך על צוות האמבולנס הוא שההחייאה ארכה כ-11 דקות. למיטב הבנתי הייתה בעיה עם הטיפול הראשוני שקיבל בבית החולים בשל העובדה שהיו לו פירקוסים קשים בשעות הראשונות. כ-4 ימים לאחר מכן שבהם היה מונשם ומורדם החמיר המצב וגם אישוניו הפסיקו להגיב, בעקבות זאת בוצע CT לראשונה ולאחר מכן ניתור שבעבותיו ובשל לחצים תוך גולגלתיים בוצע גם ניתוח בראש. לאחר הניתוח חזרו חלק מהריפלקסים שהפסיקו. לפני 4 ימים לערך הצליחו אחרי נסיונות רבים להוריד לו את ההרדמה לגמרי ואף היה חלק מהזמן ללא מכונת הנשמה אך היא הוחזרה כדי לעזור לו. הוא עדיין מחוסר הכרה, אולם כאשר מדברים איתו הרבה ואף נוגעים בו בשלב מסויים הוא ממש פותח את העיניים וממצמץ, הוא גם מפהק, ואף מקפל את היד. ברצוני לשאול מספר דברים : מה אומרים סימנים אלו, כיצד ניתן לדעת מהי הפגיע המוחית ואם יש כזאת, ויותר חשוב מה ניתן לעשות כעת חוץ מלחכות? האם יש מומחים נוספים שכדאי להתייעץ עימם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום לב

הוספת תגובה

• התייעצות רפואית

גל גפן-ריטר
    20/05/2010

אבי שלום,
    אני מבינה את המצוקה שלך לאור מצבו של חברך. לצערי הפורום הנוכחי אינו פורום רפואי. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הצוות המטפל כמובן שהמשפחה יכולה לבקש ייעוץ חיצוני מרופא מומחה בתחום כמו נוירולוג.
    בשלב זה, אני חושבת שאתה יכול להציע כמידת יכולתך את התמיכה למשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו