ייעוץ דחוף- זכרון לטווח הקצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ דחוף- זכרון לטווח הקצר
    מירי
    27/05/2010

שלום,
    אשמח לתשובה בהקדם.
    אבי בן ה- 72 כבר תקופה ארוכה עם בעיות זכרון לטווח הקצר.
    הוא שואל שאלה ולאחר 3 -5 דקות שואל שוב ויכול לשאול שוב לאחר חצי שעה את אותה שאלה.
    ושוב חלילה שאלה נוספת ואותה שאלה כל מס' דקות וכך הלאה וכך הלאה...

אבי לא הולך לרופאים לא מוכן לשמוע על בדיקות ואפילו נעלב ומתעצבן שמייעצים לו ללכת להבדק.
    גם אם כואב לו הגב או יש לו חום הוא פותר זאת עם אקמול- לא מוכן לשמוע על רופאים.

מה עושים במקרה כזה איזה בדיקות הוא צריך לעבור?
    מה זה אומר לגבי מצבו האם זה מצביע על מחלה חלילה שמתקרבת?

אנא תשובתכם בדחיפות- תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מומלץ בדיקה

ד``ר שרה רפפורט
    28/05/2010

מירי שלום,
    אני מבינה את דאגותיך בנוגע אביך. מאוד מומלץ שאביך יבדק אצל נוירולוג או אצל פסיכוגיראטר שגם יערוך סריקה קוקניטיבית. בעיות זיכרון לטווח קצר הן נפוצות אצל אנשים בגילו של אביך. עם זאת, חשוב לאבחן מידת הירידה בזיכרון ולקבל אבחנה רפואית, במידה שקיימת בעיה כזו.

אני מאוד מקווה שאביך ישתף פעולה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-

מירי
    29/05/2010

תודה על תשובתך המהירה.
    אני לא בטוחה שהוא ישתף פעולה אך אנסה.
    שאלה נוספת- האם יש טיפול לבעיה הזו?

תודה ורק טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף פעולה

ד``ר שרה רפפורט
    29/05/2010

את צריכה להיות יצירתית או להפעיל כוח השכנוע ולהביא אותו לרופא. אף מומחה ייכול לערוך בדיקה בלי הנבדק.
    טיפול והמלצות נקבעו בהתאם האבחנה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקלת להציע מכון כושר למוח?

BrainTrain
    03/06/2010

שקלת להציע לון להתאמן במכון כושר למוח? יש היום 2 מכונים בארץ + סדנאות במ ספר מקומות. זו אינה תרופה או רפואה אבל רבים מהמתאמנים מדווחים על שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל אבחנה רפואית

ד``ר שרה רפפורט
    05/06/2010

איני יודעת על ההצלחות הגדולות של חדרי כושר למוח. אני רק יודעת שהחברה הזו משווקת את הנושא באופן אגרסיבי ביתר. עם זאת, אם אביך מוכן, הדבר לא מזיק (אולי רק בכיס), וכן קיימות אמצעי תירגול קוגניטיביים שונים. עדיין אני ממליצה קודם כל על אבחנה רפואי מסודרת לפני שאת רצה עם אביך לטיפול כלשהו. חוסר בדיקות רפאויות (שגרתיות) בגילו גובל בהזנכה ואף מסוכן.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו