בעיות זיכרון וניתוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון וניתוק
    חנה
    03/06/2010

שלום,
    מצטערת אם ההודעה תהיה קצת ארוכה- אבל אשמח לקבל כל מידע והכוונה מה לעשות בהמשך.

אני בת 24, מזה כשנה שיש לי בעיות זיכרון קשות, חשוב לי לציין שסיימתי תואר לא פשוט בהצטיינות והזיכרון שלי היה מאוד טוב. היה מספיק לי לקרוא פעם אחת את החומר ולהצליח בבחינות. זכרתי מספרי טלפון בע"פ, ראיתי משהו פעם פעמיים לא היה אפילו צורך לשנן אותו ומיד נכנס לי לראש.
    חשוב לי לציין שמבחינה נפשית, הרבה פעמים, כששומעים על בעיות שכאלה, נוטים לייחס את העניין למצב נפשי- אני בסדר גמור, עובדת, מתפקדת וכו'.
    בחזרה למצבי העכשווי- אני שוכחת שמות של אנשים, אני צריכה להסתכל כל פעם על השעון, בהפרש של דקות,אני לא זוכרת מה התאריך. במסגרת עבודתי בתיאום פגישות ברגע שאני מסיטה את המבט מהדף עם שם האדם שאיתו אני מדברת אין לי שמץ של מושג מה שמו, קשה לי בארגון של דברים, אני מאבדת תחושה של זמן, הרבה מילים 'בורחות' לי, אם פעם הייתי שנונה וחריפה היום הכל הולך באיטיות. אני חושבת על רעיון מסוים, פתאום יש נתק ואין לי מושג על מה חשבתי. לא משנה כמה אחפור ואנסה לחשוב על מה חשבתי לא יעזור, ההרגשה היא שהזיכרון קמל, מיטשטש, פשוט מת . כל מה שקשור בלמידה של דברים חדשים, מילים, מספרים, שמות פשוט לא נכנסים. לדוג' היום, בעקבות אסון המשט וכל מה שקורה עם טורקיה, ראינו בחדשות את רה"מ של טורקיה מדבר, ראיתי קראתי רשמתי את שמו, וכל פעם מחדש אמרתי שם אחר לגמרי, בסיכול ובלבול של אותיות. גם אחרי שכבר אמרתי את השם הנכון, כעבור זמן קצר שוב שכחתי.
    חשוב לי לציין שהייתי במעקב נוירולוגי, עקב בהיות וניתוקים שקורים לי למספר שניות הרבה פעמים ביום. עברתי בדיקות של MRI CT EEG EEG בחסך שינה. בבי"ח אחד אמרו לי שיש לי אפילפסיה קלה, בבית החולים השני טענו שאין זו אפילפסיה. מיותר לציין, שנסדק לי כל אמון בסיסי ברופאים.
    בכללי, כל ההניתוקים והבהיות התחילו בספטמבר 2008, בעקבות נטילת כדורים נגד דיכאון וחרדה, בזמן נטילת הכדורים (כתוצאה ממשבר שהיה לי בעקבות סיום הלימודים ואי ידיעה מה עושה בהמשך) היו לי גלגולי עיניים רעד אוטמטיזם (חוסר יכולת להפסיק לגרד בראש) בהיות וניתוקים ארוכים, בעיות שינה קשות ביותר (4 חודשים שלא ישנתי). חשוב לי לציין, שאני בן אדם בריא או לפחות הייתי. אני לא נוטלת יותר שום תרופות, ומעולם, לפני אותה נטילה ארורה של כדורים לא סבלתי משום תופעות כאלה.

אני באמת מיואשת. אני מיואשת כי אנימאוד רוצה להמשיך ללמוד אבל אני קוג' פשוט לא מסוגלת.
    ואני מיואשת כי אני מרגישה שהזיכרון שזה החיים בסופו של דבר, נאבד לי ומידרדר לי בצורה מפחידה.

לתשובתכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון וניתוק

הוספת תגובה

• בנוסף, שכחתי לציין

חנה
    03/06/2010

בהמשך להודעתי מקודם, רציתי לציין שעשיתי בדיקות דם מקיפות, חוץ מהמוגלובין טיפה נמוך 11 וקצת לא זכורה לי בעיה מסוימת הברזל תקין, מאגרי הברזל תקינים כנ"ל הB12, חומצה פולית.

רציתי גם לציין שהיו כמה תחושות מוזרות בחודשים האחרונים שכמובן הזנחתי והתעלמתי מהן, כי יותר פשוט כך אך לא בהכרח נכון, הרגשה של דם שנשפך לי בראש, אני יודעת שזה נשמע הזוי אבל זו היתה ההרגשה. כאבי ראש מאד מאד חזקים, וכמה פעמים בודדות כאשר כל פעם אורכת מס' שעות של חוסר תחושה בפנים ובראש. נגעתי צבטתי את הלחיים המצח, ולא היתה שום תחושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב רפואי, בירור נפשי ואבחון

ד``ר שרה רפפורט
    05/06/2010

חנה שלום,
    את מתארת מצב מורכב ביותר. בנוסף, את עדיין סובלת לכאורה מסימפטומים נוירולוגיים שונות. כמו כן, את לא ציינת האם את עברת טיפול פסיכולוגי בעקבות המשבר הנפשי שעברת. התופעות שליוו את המשבר עליו את מסרת, הן מעידים על חרדות ניכרות. האם את בטוחה שכיום תגובות חרדה כבר לא נפוצות אצלך. לאור מצבך המורכב, ולעובדה שיש חשש (אולי קטן, אך יש השערה של אבחנה של אפילפסיה) על בעיה נוירולוגית, אני ממליצה על המשך מעקב נוירולוגי במקביל לבירור נפשי מקיף. בנוסף, כדאי לך לפנות לאבחון נוירופסיכולוגי ע"מ לאבחן טיב ומקור קשייך בתחום הקוגניטיבי, כלומר להבדיל בין קשיים אורגניים ורגשיים, ולקבל המלצות לשיפר תפקודך בהתאם ממצאי האבחון.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

חנה
    05/06/2010

ד"ר רפופורט שלום,

לגבי עניין הטיפול הפסיכולוגי בעקבות המשבר- הייתי בטיפול נפשי, ניסיתי גם טיפול מתחום הרפואה המשלימה לכמה חודשים. אני רוצה לציין שמבחינה נפשית אני מרגישה מצוין, אני לא מטופלת בשום תרופות ואין לי התקפי חרדה. כתבת כי התופעות שליוו את המשבר מעידות על חרדות- כל התופעות שציינתי בעקבות נטילת הכדור, (כחצי שנה) הופחתו באופן משמעותי ברגע שהפסקתי ליטול אותו. לצערי הרב, הן עדיין קורות ואני בטוחה שהן לא ממקור נפשי. נכון שעל פניו זה מוזר, כי הרי גם אם נעשה שינוי באיזון הכימי במוח הוא היה אמור להיפסק ברגע שהופסקה נטילת הכדור, קל וחומר אחרי כל כך הרבה זמן. אבל העובדות בשטח מראות שמאז שהתחלתי ליטול את הכדור יש לי המון תופעות מוזרות כגון ניתוקים בהיות ובעיות זיכרון קשות שלא היו לפני.

בכל מקרה, אשמח אם תמליצי לי על נוירולוג טוב, לא משנה לי הסכום, העיקר לדעת שאני בידיים טובות, וגם על היכן אני יכולה לעשות אבחון נוירופסיכולוגי מקיף
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    07/06/2010

נכון, התופעות מהן את סובלת הן לא שגרתיים. האם כבר התייעצת עם רופא פסיכיאטר בנוגע התופעות לווי של התרופות?
    את מוזמנת להתקשר אלי, ואשמח לתת לך רשימה של נוירולוגים בכירים. כמו כן, ניתן לערוך אבחון נוירופסיכולוגי אצלנו במכון "קוגני-טיב" או אמליץ לך על מקום אחר, תלוי במקום מגוריך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו