ניתוח בעקבותקושי בשליפת מלים ובלבול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בעקבותקושי בשליפת מלים ובלבול
    אורית
    03/07/2010

הפורום העלה בי תהיות רציניות: . בגיל 53 בעקבות קושי קל בשליפת מילים ובלבול בשמות ילדי ובשמות אחרים, הופניתי לנוירולוגית, נשלחתי לסיטי לברור מקדים טרם הפנייה למרפאת זכרון. --בעיקבות הסי.טי. היום אני אחרי נתוח להוצאת מינניומה בבסיס הגולגולת! . (ועדיין נותרתי עם קושי רב יותר בשליפת מילים). השאלות:
    1. עברתי על כעשרה דפים בפורום ולא ראיתי כל הפניה של פונים על מקרים דומים לבדיקת רפואית כל שהיא מסוג סיטי או מ.ר.י. אלא רק לנוירופסילוגים. מה דעתכם על צורך בברור מסוג ההדמיות?
    יש מצב שלו הייתי פונה לפורום לא הייתי מגלה את קיום הגידול במוח ולא מגיעה כלל לניתוח - מה גם שלא היו לי כלל כל סימפטומים אחרים. לכאורה האם יכול להווצר מצב שלאנשים יש גידולים רק שלא עולים עליהם אם השפעתן אינה ממש פיזית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בירור רפאוי ככלל

ד``ר שרה רפפורט
    05/07/2010

אורית שלום,
    הדוגמא האישי שלך חשובה ותודה להתערבותך.
    עם זאת, לעיתים קרובות אני ממליצים לגולשים לפנות לבירור רפאוי, תלוי בסוג ואופי של הפניה. בדיקה אצל רופא משפחה לעיתים תכנה ראשונה לפני הפניה לנוירולוג. כמו כן, ממצאי אבחון נוירופסיכולוגי אצל ממוחה גם עלולים לעלות על הצורך לבירור רפאוי/נוירולוגי כאשר התפקוד של הנבדק מצביע על בעיות קוגניטיביות על רקע אוגניות. ברצוני לציין שהפניה להדמיות כמו בדיקת CT או MRI כהשך בירור, כבר עניין של רופא כי נוירופסיכולוג אין סמכות לבצע הפניה שכזו.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו