פשוט לא זוכרת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פשוט לא זוכרת...
    עליס
    17/07/2010

דווקא דברים גדולים בילדות בעיקר אני זוכרת,ודווקא כאובים כמו היום שנפצעתי ופתחתי את הסנטר או כשנכחתי בבית סבתי כאשר היא נפטרה אני זוכרת בבירור (או לפחות כך אני חושבת...) הרבה דברים אחרים אני לא... זה מרגיש כי חוץ ממעט דברים לא היה לי עבר בכלל...
    ואפילו כיום  דברים שעשיתי כמתבגרת שלא רחוק מגילי הנוכחי, דברים כמו רכיבה על סוס שאין סיבה שאני אשכח חוויה מהנה שכזאת אני פשוט לא זוכרת... וגם כשמזכירים לי דברים מסוג זה אני ממש בהלם מזה כאילו לא הייתי שם בכלל...
    אני תמיד מרגישה ליד אחרים שמעלים זכרונות כאילו לי אין כלום כמעט...
    האים זה משהוא סלקטיבי? או איזה סוג של שיכחה?
    אשמח לתשובה... תודה מראש! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פשוט לא זוכרת...

הוספת תגובה

• זיכרון של העבר

ד``ר שרה רפפורט
    21/07/2010

עליס שלום,
    נראה שאת צודקת, ובמקרה שלך מדובר בזיכרון סלקטיבי כפי סנון ומשמעות רגשי. לרוב ניתן לשחזר את הזכרונות של העבר באמצעות שמיעת הסיפורים הקשורים לתקופות האלו, תמונות ועוד רמזים. כמו כן, יש אנשים שמתחילים מעסה של תהליך טיפול פסיכולוגי ע"מ לגלות מדוע הדחיקו את העבר, וכיצד לעורר אותו חזרה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו