קשיי זיכרון - בן 56

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי זיכרון - בן 56
    רותם
    27/07/2010

שלום רב,
    בעלי סובל כבר מזה כמה שנים מקשיי זיכרון שמחמירים עם השנים.
    לצערי הוא מתעלם מהבעייה שמשפיעה על מהלך החיים התקינים של הבית והזוגיות.
    איבוד דברים, שכחה בין רגע הנושאים שדוברו, חזרה על משפטים ואירועים וכו'
    הבעייה העיקרית היא שבעלי עצמאי וקשיי הזיכרון משפיעים על עבודתו - לא זוכר להתקשר, לא מחזיר תשובות ובעצם כמעט ולא עובד וזאת משום שהוא מתקשה "להזיז דברים" עקב הקשיים(גם הריכוז).
    לאחר שהיה אצל נוירולוג+רופאת משפחה ושוב נוירולוג, מסתבר שהדברים שאמר בביקור שיש לו קשיים בבית ולא סיפר מאומה על הקושי האמיתי(אכן מאד קשה לחיות עם הקושי שלו בעיקר עקב ההכחשה).הרופא המליץ על כדורים - Remotive ואיבחן זאת כבעיית ריכוז מסויימת עקב מצב ריגשי.
    (גם בילדותו סבל מקשיי קשב וריכוז ולא טופל).
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי זיכרון - בן 56

הוספת תגובה

• אבחון

גל גפן-ריטר
    27/07/2010

שלום,

הייתי ממליצה לבעלך לעבור אבחון על מנת לבדוק איפה נמצא מוקד הקושי של בעלך. ובהתאם לכך להתחיל בטיפול או קוגניטיבי או פסיכולוגי. כל זאת, במידה ובעלך בעל מוטיבציה לעשות זאת או אפילו לנסות.
    אני מבינה שהוא הסכים ללכת לרופאים שונים, כך שייתכן שגם אבחון יהיה מוכן לעבור.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה לגב' גל גפן

avner
    14/08/2010

גילוי נאות:
    מעולם לא עסקתי ברפואה ואין לי כל הכשרה בתחום זה.
    אבל........
    אני קצת קורא ושומע ובעיקר מודע לגופי ונפשי.
    לפני כשנתיים הרגשתי שהזכרון לטווח קצר נפגם.
    פניתי לנוירולוג ששלח אותי לבדיקות ולפני שנה קבע שיש לי אלצהיימר בתחילתו.
    אני מקבל טיפול תרופתי.
    כמובן שמיד קראתי חומר באינטרנט על מחלה זו,פניתי לרופא נטורופט שהמליץ על מספר תוספים
    ולפחות בשלב זה אני לא חש הרעה.
    כשקראתי את דבריה של רותם צעקתי -אלצהיימר.
    לצערי תשובתך רק מרחיקה את בעלה של רותם מהסדיקות הנכונות אלא אם רופא ערני יזהה זאת.
    כאב לי שרותם אינה יודעת מה לעשות ואינה הולכת בעצמה לנוירולוג כדי לספר את מה שבעלה מסרב לספר כפי שכתבה בפנייתה.
    כשקראתי על האלצהיימר באתרים שונים היתה שם התיחסות גם להדחקה ולאיחור שבזיהוי המחלה.
    הודגשה שם החשיבות של זיהוי וטיפול מוקדם ככל האפשר.
    התפלאתי ותהיתי מי האנשים שמתעלמים מסימנים הולכים ומחמירים.
    הייתכן?
    הצטערתי לקרוא שכאן ועכשיו יש כאלה, ועוד יותר הצטערתי שבעלת מקצוע לא שולחת מיד לבדיקות,לפחות ראשוניות, בכיוון של אישוש או דחיית החשש לאלצהיימר.

כ"כ,אין לרמוטיב ולאלצהיימר דבר וחצי דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו