מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב, טיפול תרופתי ודיסנומיהרינת ירושלמי29/07/2010
אני אשה בת 43 עם הפרעת קשב וריכוז.
מאז ומתמיד יש לי קושי עצום בזכירה של שמות
(מקומות, אנשים, ספרים, אישים ומה לא).
האם דיסנומיה היא חלק מהק"ר או שהנה הפרעה
נפרדת? האם בכלל דיסנומיה היא הפרעה "מוכרת"?
לגבי טיפול תרופתי.
אחרי שנים של ניסוי להתאים לי תרופה בטיטרציה איטית
ובסבלנות רבה. התברר שאיני מגיבה כלל לריטלין
או לתרופות אמפטמיניות אחרות.
האם ידועה הסיבה לכך? מה חוץ מסטרטרה (שאינה בסל)
ניתן לנסות?
תודה מראש על תשובתכן.
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסנומיה
ד``ר שרה רפפורט31/07/2010רינת שלום,
דיסנומיה הינה הפרעת שפתית המתאפיינת בקושי במתן שם (שיום או שליפה) למילים מוכרות. במקרה שלך, הקושי מוגבל לשליפת שמות של אנשים, מקומות ועוד, ולא מדובר בקושי בשליפת מילים מהאוצר מילים שלך. לכן, לא מדובר בלירוי שפתי, ונראה כי הבעיה קשורה להפרעת קשב. עם, זאת, התופעה זו נפוצה, וישנם אנשים שפשוט מתקשים לאחסן שמות של אנשים ומקומות.
בנוגע לטיפול תרופתי, איני רופא ולא מומחית בטיפול תרופתי בנושא. יש להתייעץ עם רופאה פסיכיאטר או נוירולוג שמתמחה בהפרעות קשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שליפה- גיל 25
מיקי מאוס07/07/2014שלום לכולם :-)
אני מאד מוטרדת ורציתי לשתף וגם להתייעץ. אני חושבת שיש לי בעיות שליפה... קורה לי לעיתים קרובות שאני שוכחת מילים שכיחות ופשוטות מחיי היום יום, אם זה כשאני מדברת עם אמא שלי ואני רוצה להגיד משהו ואני לא זוכרת איך קוראים לו אז אני אומרת "נו זה.... זה ש.... ואז מתארת אותו" אני לא יודעת למה זה קורה, אני בחורה מאד אינטיליגנטית, לומדת, מוציאה ציונים גבוהים בלימודים- אז אני לא מבינה למה זה . זה גם לא משהו שקורה פעם ב.... זה משהו שחוזר על עצמו הרבה פעמים וזה מטריד אותי..... מה אתם חושבים? באמת מדובר בבעיה? ומה עושים ?
אשמח לעזרה... תודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שליפה- גיל 25 - תגובה
ד``ר שרה רפפורט30/07/2014מיקי שלום,
הקושי בשליפת מילים ושמות שאת מתארת יכול לנבוע ממספר סיבות. עם זאת, ברצוני לציין שזו תלונה נפוצה בקרב הסטודנטים שעומסים ולחוצים בלימודים במקביל לשאר העומס בחייהם. לאור הישגיך הטובים בלימודים, ניראה שלא מדובר על בעיה קוגניטיבי של עצמה, ואני ממליצה שאת נותנת להיבטים הרגשיים קצת מחשבה: גורמים כמו יתר לחץ, חוסר שינה ועייפות מתמשכת, וכן חרדה ושינוי במצבי הרוח.
באופן כללי הצעדים המומלצים לצורך בירור הקשיים הם: בדיקות רפואיות שגרתיות וייעוץ עם רופא משפחה ואבחון קוגניטיבי בהתאם הצורך.
מאחלת לך הרבה בריאות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות זיכרון שהולכות ומתרבות
נורית שריקי23/08/2014שמי נורית ואני בת 37. במהלך תקופת ילדותי וחיי כמתבגרת ניחנתי בזיכרוו מעולה וביכולת טובה מאוד בשליפת שמות ומילים פשוטות . יכולת זו תרמה רבות לכושר ביטוי מצוין בעל פה ובכתב. במהלך שנותיי כבוגרת, בחמש השנים האחרונות חלה הדרדרות וקושי בשליפת מילים בסיסיות בעברית וזכירת שמות. פגיעה זו בזיכרון מקשים מאוד בביטוי בעפ ואני מרגישה הרבה פחות רהוטה. יש קושי בשליפת שמות של מפורסמים או שמותיהם של תלמידיי בכיתה שאותם אני פוגשת מס רב של פעמים בשבוע. מה יכול להיות הגורם לתופעה זו? האם שווה בירור ולמי פונים? תודה, נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות זיכרון שהולכות ומתרבות - תגובה
ד``ר שרה רפפורט30/08/2014נורית שלום,
הקשיים שאת מתארת יכולים לנבוע ממספר סיבות. קודם כל אני תמיד תמיד שואלת האם עברת לאחרונה בדיקה שגרתית אצל רופא משפחה (ספירת דם וכדומה כולל בדיקה של b12) והאם כל המדדים תקינים. אחר כך, עליך לברר האם חל שינוי באורך חיים המתבטא בעומס יתר, לחצים מתמשכים, עייפות, וכן קשיים רגשיים. במידה שאף אחד מהגורמים רלוונטיים עבורך, אני ממליצה לעבור אבחון קוגניטיבי אצל נוירופסיכולוג ע״מ להעריך את תפקודך באופן אובייקטיבי, לקבל אבחנה והכוונה לטיפול.
מקווה שעזרתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?