שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יסמין
    18/11/2007

שלום ויום טוב,
    אני בת 21 ובזמן האחרון בכל פעם שאני מתכוננת למבחן או שאני צריכה לזכור כמות מסויימת של סיכומים, אני מרגישה שאני ממש לא מצליחה לזכור אותם.
    האם יש פתרון ? האם קיימת תרופה טבעית לשיפור הזכרון?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיפור הזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    18/11/2007

שני שלום,
    זיכרון הינו תפקוד שניתן לשיפור בעצמאות תרגול מתאים והפעלת אסטרטגיות נכונות. במקרה שלך או אצל כל אחד אחר, חשוב להבין מהו המקור של הקשיים בזיכרון ומדוע הן הופיעו לאחרונה. גורמים כמו עייפות יתר, תזונה לא נכונה, שימוש באלכוהול או סמים, לחץ נפשי ובעיות רגשיות שונות בהחלט יכלים להשפיע באופן שלילי בתפקוד הזיכרון. בנוסף, יש צורך לאבחן האם בעיותיך בלמידה של מידע ממושך נובעות מקושי בקליטה, אחסון או שליפת החומר והאם את משתמשת בטכניקות יעילות לצורך שינון החומר. אבחון תפקוד הזיכרון ייתן תשובה ויכוון אותך לטיפול/תרגול המתאים. בנוגע לתרופות הטבעיות: לא ידוע לי על תרופות ספציפיות שמשפרים באופן ישיר את הזיכרון. סוגי הוויטמינים שונים ושומנים כמו אומגה 3 עלולים לחזק את הגוף וגם את המוח ולכן גם את הזיכרון אבל אין מחקרים מדעיים שמוכחים זאת. תמיד כדי להתייעץ עם רופא משפחה לפני שאת מחליטה להוסיף וויטמינים לדיאטה שלך.
    אשמח לענות לך על כל שאלות נוספות
    בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על זמנך ועל תשבותך המפורטת

יסמין
    19/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך (סליחה..)

יסמין
    19/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו