זיכרון שנחלש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיכרון שנחלש
    דנה
    04/09/2010

שמי דנה ואני בת 26.
    השבוע עשיתי אבחון דידקטי והמאבחנת ציינת במהלך האבחון שיש לי זיכרון טוב קיבלתי את זה דיי בהפתעה כי במהלך השנתיים האחרונות אני חשה ירידה ממשית ביכולת הזיכרון שלי.
    בהתחלה חשבתי שזאת אולי תגובה פסיכולוגית כי בדיוק התחלתי את הלימודים האקדמיים שלי, אבל המצב לא השתפר עם הזמן.
    זה מטריד ואפילו קצת מפחיד אותי. לדוגמא, הרבה פעמים קשה לי להיזכר מי אמר לי דבר כלשהו, או להפך- להזכר במה שאמרו לי אך לא לקשר את זה לאדם שנתן לי את המידע. שוכחת הרבה פעמים דברים שחשתי עליהם לפני רגע, דבר שלא היה קורה בעבר. ועוד...
    אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון שנחלש

הוספת תגובה

• הפרעות קשב

ד``ר שרה רפפורט
    09/09/2010

דנה שלום,
    אבחון דידקטי בדרך כלל לא נותן מענה לאיתור בעיות זיכרון. כדאי לך לברר עם המאבחנת האם היא העבירה לך גם מבחני זיכרון נוספים מעבר למבחן הדידקטי הרוטיני שמתמקד ביכולת הקריאה והבנת הקריאה, כמיבה, ועוד.
    כמו כן, נראה כי בעיותיך הן יותר קשורות לחוסר קשב. במידה שאת מעוניינת לפנות לאבחון חוזר, אני ממליצה לאבחון לאיתור הפרעות קשב ובעיות זיכרון לטווח קצר.

חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר קשב

דנה
    21/09/2010

לפי דעתי אני מוצאת קשיים בזיכרון גם עבור דברים שקרו בעבר הרחוק וגם דברים שנאמרו או שחשבתי עליהם בזמן הקצר.
    אשמח אם תפרטי יותר איך נראה שהבעיה שלי קשורה לחוסר קשב.

תודה!
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש ברור

ד``ר שרה רפפורט
    23/09/2010

דנה שלום, נתשובה הקודמת כבר הסרתי השערתי בעניינך. עכשיו את גם מתארת בעיות זיכרון לטווח ארוך,דבר שונה לחלוטין.
    לאור העובדה שאת לא מסיכמה עם ממצאי האבחון שעברת, אלי כדאי לך להתחיל עם ברור רפואי שגרתי (ספירות דם, ועוד), ואחר מכן לפנות לאבחון זיכרון ע"מ להבין עם קשייך בעל אופי אוביקטיבי או סוביקטיבי, ולקבל הסבר והכוונה לשיפור בהתאם.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו