ירידה בזיכרון בשנות ה-20 המאוחרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בזיכרון בשנות ה-20 המאוחרות
    אבישג
    11/09/2010

שלום רב,
    האם ניתן לבצע בדיקה של מצב הזיכרון בגיל 28?
    אני מרגישה שחלה התדרדרות רצינית במצב הזיכרון שלי סיימתי את שנתי הראשונה בלימודים בציונים נמוכים מאוד. קשה לי לזכור כמויות גדולות של חומר.
    אשמח גם לקבל מספר טיפים כיצד לזכור כמויות גדולות כאלה של חומר לימוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיכרון

גל גפן-ריטר
    13/09/2010

אבישג שלום,

בתיאור שלך את המצב יש כמה פרטים חסרים, כמו: האם זה פעם ראשונה שאת נדרשת ללמוד כמויות גדולות של חומר, כמה זמן עבר מאז הפעם האחרונה שהתמודת עם למידה, כיצד את בדרך כלל נגשת ללמוד חומר?

באופן כללי, בכל גיל ניתן לבצע בדיקה של תפקודי זיכרון ותפקודיים מוחיים אחרים, כמו מערכת הקשב, הלמידה , התפיסה וכיוב'. כך שבמידה ואת מעוניינת את יכולה לפנות לאבחון נוירופסיכולוגי.

לגבי שיטות וטכניקות לזכירה וללמידה של חומר, הם משתנות מאדם לאדם, יש אנשים שזכירה דרך הערוץ החזותי מתאימה להם יותר כמו: חלוקה לראשי פרקים, או דברים ויזואליים כמו תרשימי זרימה. ויש אנשים שזכירה דרך הערוץ השמיעתי יותר טובה להם, כמו שינון החומר. וכמובן אפשר גם לשלב.

שתהיה שנת למידה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו