שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    מייק
    19/09/2010

בשנתיים האחרונות הייתה לי קצת בעיה בחרדות ופחדים. לפני שנתיים וחצי היה לי את הבעיה למשך שלושה חודשים ולקחתי פקסאט למשך אותה תקופה ואז הפסקתי ולא הייתה לי בעיה למשך יותר משנה. לפני כעשרה חודשים התחילה לי הבעיה שוב והייתי במצב לא ממש טוב והיה לי קשה לצאת מזה במיוחד שבמקביל אני גם לומד תואר מאוד קשה. התחלתי לקחת פקסאט שוב לפי מרשם של פסיכאטרית ולקחתי אותו במשך כתשעה חודשים. היה לי מאין מצב של מחשבות כפייתיות. תוך כמה חודשים המצב די התייצב ומצב הרוח ממש השתפר בצורה ניכרת למרות שהיו קצת ירידות וגם מחשבות מטרידות מידי פעם. כבר בערך חודשיים אני חושב על הפסקת נטילת התרופה ולפני כשבועיים הפסקתי. עכשיו נהייה לי קצת פחד שזה לא יחזור בלי התרופות ומחשבה אולי שלא הייתי צריך להפסיק למרות שממש רציתי. אני רוצה להישאר בלי התרופה אבל אני מפחד שזה לא יערער לי שוב את המצב ויחזיר לי מחשבות מציקות. חשבתי להמשיך לקחת משהו טבעי באופן קבוע ואני גם לוקח אומגה 3 כדי לשמור על הגוף. גם הטריד אותי כשאמרו לי שאסור להפסיק את התרופה באופן מיידי ואני לא ידעתי את זה ולא חשבתי על זה. אחרי שבועיים שהפסקתי לקחת מישהו אמר לי את זה וערער לי את הביטחון.
    יש המלצות מיוחדות למצב שאני מתאר או שזה טבעי שיהיו חששות עם הפסקת התרופה וצריך לעבור אותם? האם אי ההתעסקות בבעיה והמשך החיים היה נכון במצב כזה או שגם בימים טובים צריך לעשות משהו כדי לשמר את המצב ואולי להמשיך עם התרופה בכל מקרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות

ד``ר שרה רפפורט
    21/09/2010

מייק שלום,
    איני רופאה פסיכיאטרית. עם זאת ולפי הנסיוני, לא מומלץ להפסיק תרופות ללא התייעצות והכוונה של הרופא המטפל שלך. יש מצבים נפשיים שדורשים טיפול תרופתי ממושך כדי לאפשר תפקוד הולם ויעיל. למרות רצונך להיות ניטול תרופות, אנה תחזור לרופא שלך ותשמע מה דעתו בנושא.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו