בעיות זיכרון וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון וריכוז
    קרינה
    06/10/2010

שלום,
    אני בת 25 ובשנים האחרונות התחילו לי בעיות זיכרון וריכוז קשות.
    זה התחיל בסביבות גיל 17 והחמיר מאז, לפני זה הייתי זוכרת דברים מצויין והריכוז שלי היה ממוצע.
    עכשיו אני זוכרת רק אירועים גדולים בלי פרטים ספציפיים, לא זוכרת כל מיני דברים שאנשים אמרו, לא זוכרת מה סיפרתי, מה עשיתי, דברים שקראתי, סרטים, ואפילו מתקשה לפעמים לשלוף שמות של אנשים שמכירה מזמן או שמות של סרטים שאוהבת, מספרים שזכרתי וכדומה..
    (דברים שהיה לי ממש קל לעשות פעם)

אני דיי בטוחה שאין לי בעיות קשב כי מכירה חברה טובה עם בעיית קשב וריכוז ומה שיש לי לא דומה לזה בכלל.

אני מתחילה ללמוד השנה ומאוד לחוצ שלא אוכל להסתדר עם כמות גדולה של חומר, לא אוכל להתרכז בשיעורים ולא אוכל לזכור שום דבר שאומרים...

בבקשה תיעצו לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון וריכוז

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון וריכוז - תגובה

גל גפן-ריטר
    06/10/2010

קרינה שלום,

לאור דברייך, השינוי ביכולת הזכירה חל לפני מספר שנים. הייתי ממליצה לך קודם כל להתחיל בבירור על מנת למצוא את סיבת השינוי הזה. ייתכן ומדובר בסיבה רפואית וכדאי גם לבדוק האם ישנה סיבה רגשית (ארוע שארע, מצב לחץ , אובדן וכיוב') שהובילה לתחושותייך כיום.
    בהתאם לממצאים כדאי לשקול את הטפול המתאים. ייתכן וגם כדאי לשקול בהמשך לעשות אבחון.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת

איילה
    07/10/2010

שלום, אני מזדהה עם כל הבעיות שהוזכרו הנ"ל, השאלה היא במידה וזה לא רפואי , ובהנחה שכנראה רגשי ,האם יש שיטות מוכחות אחרות משיחות פסכיולוגיות?? האם שימוש בתוכנות לאימון זיכרון כמו מיינדפיט או אטינגו יכולות לעזור במקרה זה? אם כן ,איזו מהן מומלצת? תודה איילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, הבהרות

קרינה
    07/10/2010

תודה על התשובה המהירה,
    זה לא נבע ממשהו ריגשי אצלי, לא קרה שום דבר מיוחד.
    וגם לא ממשהו בריאותי.
    זה גם לא היה בבת אחת, זה מאוד הדרגתי וכל הזמן מרגישה שמחמיר....
    מה יכול היה לגרום לזה?
    מה אפשר לעשות?
    אני כבר ממש מיואשת :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו