הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות
    מודאג
    25/10/2010

שלום, אני בן 30, עוסק בתחום שוק ההון ואני מזה כשנתיים-שלוש מרגיש בשינוי שמתבטא בירידה משמעותית במהירות קריאה והבנת הנקרא, קושי בניהול בדיבור ובניהול שיחה, שנובעים לדעתי מפגיעה "במהירות החשיבה" וביכולת "לקבל" מידע במקביל.
    בנוסף, ישנה ירידה חריפה בזכרון ותחושה מוזרה של ניתוק מהקורה סביבי והרגשה של חלום בהקיץ.

ממה יכולות לנבוע ההפרעות הללו? איך אני משפר את המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות

ד``ר שרה רפפורט
    07/11/2010

שלום רב,
    לפי התיאור שלך אתה סובל כבר זמן רב מירידה בתפקודך. איך הסתדרת עם הקשיים האלו עד כה, ומה גרם לך דווקא עכשיו לפנות לבירור?
    ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לירידה בתפקוד הקוגניטיבי. לעיתים הסיבה היא על רקע שינוי במצב בריאותי, ולפעמים ההסבר הוא על רקע מצב נפשי, כגון מצב לצץ ממושך, חרדה או דיכאון ועוד. אני מציאה שתתחיל עם בירור רפואי שגרתי אצל רופא משפחה. בהמשך ניתן לפנות לבירור אצל פסיכולוג, וכמובן יש לשקול אבחון ע"מ לברר האם מדובר בירידה תפקודי אובייקטיבי ולהגיע לאבחנה מובדלת.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות והפרעות קוגנטיביות

מודאג
    08/11/2010

אני לא ציינתי אך אני בנוסף כל הזמן עייף נפשית אך בעיקר פיזית, ובכל בדיקות הדם שעברתי לא נמצאה לכך הסיבה.
    האם יש קשר בין הדברים? האם ההפרעות הקוגנטיביות שאני מציין קשורות לעייפות?
    לצערי אני מתמהמה בטיפול בעניין והמצב רק מחמיר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות והפרעות קוגניטיביות

ד``ר שרה רפפורט
    18/11/2010

עייפות וסגנון חיים לחוץ ולא בריא בהחלט יכולים לגרום את התופעות שאתה מתאור. בכול אופן, אני ממליצה לך לברר את הצעדים ציינתי בתשובתי הקודמת.
    כמו כן, ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בקופות במחיר מוזל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו