בעיות כתיבה וזכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות כתיבה וזכרון
    ענבר
    29/10/2010

שלום,

אני בת 24, לא היו לי שגיאות כתיב או בעיות בכתיבה כילדה.
    אני צמחונית ולכן לוקחת כדורי B12 וצורכת ברזל בדרכים אחרות [שקדים בעיקר].
    בחודשים האחרונים התחלתי לשים לב לבעיה בסיכול אותיות בכתיבה. זה קורה לי בעיקר בכתיבה ידנית, אך גם בהקלדה [אל ההקלדה אני מייחסת פחות חשיבות כמובן].
    אני נוטה לדלג על אותיות במילה ולהוסיף אותן לאחר מכן. כלומר, אם ארשום "שלומך", אתחיל לרשום "שו" ורק אז אשים לב שחסרה לי אות, אוסיף אותה ואמשיך במילה. או אחליף בין שתי אותיות סמוכות במילה.. דבר נוסף שקורה הוא לדלג על האות האחרונה במילה ולרשום במקום את האות הראשונה של המילה הבאה.
    לצערי גם נתקלתי בכל מיני שגיאות כתיב לא הגיוניות שלי. לוקח לי כמעט דקה להבין מה רשום לא בסדר ולתקן את הטעות. כמו שציינתי קודם, מעולם לא היו לי שגיאות כתיב.
    אולי זה לא נשמע כמו בעיה משמעותית, אך התחלתי ללמוד השנה וזה הפך להיות מאוד מתסכל לחזור ולתקן טעויות טפשיות בכתב.
    אני לא יודעת אם זה קשור, אבל הכתב שלי קטן יחסית, מחובר בדר"כ ולא ברור.

דבר נוסף - כבר כמה שנים שיש לי בעיית זכרון שאולי נובעת מריכוז. אני לא זוכרת נושאים עליהם דיברתי עם אנשים, אני לא זוכרת מה עשיתי בימים האחרונים, לפעמים כאשר אני מעתיקה משפט מהלוח [בלימודים] אני שוכחת באמצע מה התחלתי להעתיק.. התחושה היא שאני שוכחת הרבה יותר מדי.

אשמח לשמוע מכם,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות כתיבה וזכרון

הוספת תגובה

• בעיות כתיבה וזכרון

ד``ר שרה רפפורט
    07/11/2010

ענבר שלום,
    נראה שבעיותיך בכתב קשורות לבעיות קשב. האם את עברת בעבר אבחון להפרעות קשב והם אובחנה אצלך התסמונת שכזו? במידה שלא, אני ממליצה לעבור אבחון מסודר ואבחנה מסודרת, ולפנות לרופא (נוירולוג או פסיכיאטר) שמתמחה בתחום של הפרעות קשב וריכוז. דרכי הטיפול והתערבות יקבעו בהתאם ממצאי הבירור.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו