מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבץ מוחיאפרת28/11/2007
ד"ר רפפורט שלום,
אבי בן 59, עב שבץ מוחי ביום שישי האחרון. מאושפז כרגע במח' נוירולוגיה בת"ש.
יש לו פגיעה בחלק האחורי של המוח. הדבר בא לידי ביטוי בפגיעה בשדה הראיה הימני בשתי העיניים, במובן מסויין קצת בהליכה (חוסר יציבות) ובעיקר בזכרון. הוא מזהה אנשים וזוכר דברים מהעבר הרחוק, אך לא מהקצר ומהמיידי.
אין לי מושג מה עושים, איך ממשיכים, מה ההשלכות, למי לפנות, האם הדבר יכול להשתפר בשיקום? איזה שיקום מומלץ? האם השיקום בת"ש הוא הטוב ביותר לצרכים אלו? כמה זמן זה שיקום? מה עושים אחרי השיקום?
מבקשת את עזרתך/ המלצות מנסיונך....
תודה רבה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר שבץ מוחי
ד``ר שרה רפפורט28/11/2007אפרת שלום,
מרבית החולים שסבלים מאירוע מוחי משתפרים. שיפור המערכת העצבים מתמשך לאורך זמן ואצל כל חולה בקצב משתנה. פגיעתו של אביך טריה והוא רק בתחילת הדרך. מתי הוא אמור להשתחרר מהמחלקה? המחלקה לשיקים נוירולוגי בתל השומר מקום מצוין הכולל את כל הדיסציפלינות (טיפול קוגניטיבי, מוטורי, שפתי, נפשי ורפואי). אבל יש עוד מסגרות שיקום טובות במרכז הארץ. בשלב זה חשוב לדבר עם העו"ס והרופא המטפל במחלקה כדי לתכנן את שיקומו. אולי הוא לא זקוק למסגרת אשפוז אז הוא יכול לקבל אותם טיפולים באופן אמבולטורי. הקופה שממן את טיפולו הרפאוי תחליט בסופו על המסגרת השיקומית.
אשמח לעזור לך גם בהמשך
ברכה
ד"ר רפפורט
קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית
טל: 03-6957877* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת28/11/2007ד"ר רפפפורט שלום,
אני מודה לך מקרב לב על התשובה!!!! אני שמחה לשמוע שיש עוד מקום לשיפור, זה בהחלט מעודד כי שמעתי מהרופא של קופ"ח ספקנות רבה באשר לאפשרות שיחלים בצורה זו או אחרת.
מה שהוחלט היום - ככל הנראה יעבירו אותו מחר או מחרתיים למרכז רפואי "רעות" ביד אליהו. מאחר ולטענתם בתל השומר אין "מיטה פנויה".
כולי תקווה שהמקום הזה מכיל בתוכו אנשי מקצוע שמתמחים בזכרון, ובעבודה על הצד הקוגנטיבי.
אין לי ספק שעם העזרה הנכונה הוא יוכל להגיע לתוצאות.
בבית החולים מזה יומיים לא עושים איתו דבר וגם לא מוסיפים לדבר איתנו. הם מיצו את הטיפול בו ורוצים שהוא ייצא לשיקום. העו"ס בבית החולים לא ענתה לשאלותיי, היא אמרה שיענו לשאלותיי במוסד השיקומי אליו יגיע (על כן אני עדיין באפלה ולא יודעת הרבה לקראת מה אני צפויה).
כרגע מה שהכי חמור הוא שאבא מתחיל להבין שהוא לא בסדר וזה מדכא אותו מאוד. הוא בוכה מידי פעם וישן הרבה. (ככל שהימים חולפים הוא ישן יותר ויותר).
מודה לך שוב על התשובה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום
ד``ר שרה רפפורט30/11/2007אביך יהיה בידים טובות. תעדכני אותי על מצבו ועל התהליך השוקומי שעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בתהליך שיקום
אפרת03/12/2007ד"ר רפפורט,
אני מודה לך מאוד על התשובות, זה בהחלט מעודד ומחזק.
אני מתנצלת על השאלות הרבות....
עדיין לא התחילו עם אבא טיפולים של ריפוי בעיסוק. אלא רק פזיוטרפיה (אף על פי שזה פחות מהותי עבורו). האם כדאי לבקש לדעת מהם התרגילים שעושים איתו לזכרון ולעשות איתו את אותם התרגילים בזמן הפנוי?!
מי קובע ולפי מה, באיזו תדירות וכמה להעמיס על אבא (מבחינת עבודה ותרגול)?!
ושוב תודה רבה, אין מספיק מילים בפי כדיי להודות לך!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאט, לאט
ד``ר שרה רפפורט03/12/2007אביך יעבור בדיקה קוגניטיבית מסודרת ע"י מרפאה בעיסוק ורק אחר כך התחיל את הטיפול. בשלב זה לא כדאי לך להיות מטפלת או מתרגלת שלו. הוא צריך אותך לתמיכה נפשית וכעוגן. בשלב מתקדם תקבלי הכוונה מהמטפלים איך לתמוך ולעזור בתירגול הקוגניטיבי. ביום ב' אני נמצאת שם ואשמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אפרת03/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישה
אפרת04/12/2007כנראה שפיספסתי אותך אתמול.
אני מודה לך ומקווה שאוכל לפגוש אותך בשבוע הבא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישה
ד``ר שרה רפפורט06/12/2007כדאי ליצור איתי קשר לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?