ירידה דרסטית בזיכרון בחיי היום-יום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה דרסטית בזיכרון בחיי היום-יום
    מיכל
    14/11/2010

שלום, בת 29, סיימתי השנה לימודי הנדסה.
    מאובחנת עם בעיית קשב וריכוז. נטלתי רטלין לסירוגין בשנה וחצי הראשונות ללימודיי האקדמיים ולאחר מכן הפסקתי.
    מאז ומתמיד חשתי תסכול על כך שהזיכרון שלי הינו בינוני והיה לי קל יותר בתחומי הלימוד הריאלים שהתבססו פחות על שינון. אך זה התבטא בלימודים בלבד, כשנחשפתי לאנשים עם יכולות גבוהות יותר.
    לצערי לאורך השנה האחרונה, התחילו אצלי בעיות שיכחה שהשתלטו על חיי היום- יום ובאופן חד משמעי לא היו קיימות לפני. הדבר מורגש בעיקר בזיכרון טווח קצר- דברים שהתרחשו רגעים בודדים לפני. ובנוסף אני מתחילה להבין שגם דברים שעשיתי/ידעתי/זכרתי לפני כמה חודשים פשוט נמחקו ממוחי..
    אני מרגישה שאני נאבקת עם בעיית השיכחה מידי יום- לאורך כל היום.דוגמאות:
    1. שוכחת פרצופים/לא מזהה אנשים - לדוגמא: אנשים במקום העבודה שלי שמחליפים עימי כמה מילים במזדרון, פעם אחר פעם אני חולפת על פניהם ומשוכנעת שמעולם לא דיברתי איתם.
    2. לאורך כל היום נושאים שונים שאיני זוכרת אם דיברתי עליהם/ האם סיפרתי.
    יש פשוט רגעים שאני חשה מסך ריק במוח- לא זוכרת מה רציתי לעשות, על מה חשבתי, מה עשיתי או על מה דיברתי לפני רגע בודד.
    3. חוסר יכולת לזכור מספרים/ שמות חדשים/פרטים ותלות גוברת ביומן וברישומים כדי לזכור דברים בסיסיים.
    4. קרו לי מספר מצבים של ספק ממשי האם התקיימה בכלל שיחה כלשהי לפני כמה רגעים וכתוצאה מכך בלבול ומבוכה מאוד גדולים.
    אציין, שבעבר התגאתי מאוד ביכולת שלי לזכור אנשים/שיחות עם אנשים/פרטים לגביהם והקפדה להימנע מחזרה על דברים. הייתי נוהגת להבחין כאשר אנשים מסויימים חוזרים על סיפור שכבר סיפרו וכו'. היכולת הזו התבטאה בעיניי כרגישות. רגישות אשר לאור רמת הזיכרון שלי היום- פשוט לא קיימת בי עוד.

הייתי מאוד רוצה לשמוע השערות לסיבות שעשויות לגרום לירידה כל כך דרסטית בזיכרון של אדם.
    אציין שאיני שוללת קשר בין בעיית הזיכרון למצב של לחץ נפשי או תופעת לוואי חדשה לבעיית קשב וריכוז אבל-
    חשוב לי מאוד לשלול תחילה גורמים פיזיולוגיים/ נוירולוגיים ובינהם חוסר בויטמינים/ ברזל?
    אשמח לכל הכוונה.
    תודה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה דרסטית בזיכרון בחיי היום-יום - תגובה

גל גפן-ריטר
    17/11/2010

מיכל היי,

תודה על הפירוט של הדברים, נראה שאת מאוד מודעת למתרחש אצלך.
    אני מציעה שתתחילי בבירור רפואי דרך רופא המשפחה, או ישירות לנוירולוג ומשם במידת הצורך, תמשיכי בטיפול המתאים.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו