בעיות זיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון
    אלכס
    25/12/2010

שלום, בקרוב אני אהיה בת 18
    לאחרונה שמתי לב לבעיות זיכרון אצלי,
    בין עם זה בלבול באותיות במקלדת מה שמעולם לא קרה לי בעבר או משפטים שבורחים לי, לפעמים אני שוכחת מה עשיתי לפני שעה או יום, אני מתבלבלת בימים.

לפני מספר חודשים התחילו אצלי כאבי ראש לאחר דיכאון ממושך,
    בילדותי עברתי ניתוח בראש אבל לפני שנה הייתי אצל נוירולוג שאמרה שהמצב הבריאותי שלי מעולה והמליצה להיבדק אצל פסיכולוג כי קיבלה רושם שאני אדם מאוד לחוץ וחרדתי.
    דבר נוסף הם בעיות ראייה וצפצוף בלתי פוסק באוזניים, נבדקתי אצל רופא עיניים ורופא אוזניים שאמרו שהכל בסדר.
    כרגע אני לא במצב הכי טוב בעולם, אני לא מצליחה לצאת מדיכאון שנמשך חודשים מספר לאחר פטירתו של אדם קרוב,
    נאמר לי בפורום פסיכיאטריה שהבעיות הרפואיות יכולות לנבוע גם מדיכאון, אך האם בעיות הזיכרון יכולות גם?
    עליי לציין שכרגע משפחתי נמצאת במצוקה כלכלית, והם מתנגדים בתוקף לרשום אותי לפסיכולוג\פסיכיאטר, לא בגלל המצב הכלכלי בבית, בגלל התנגדות אישית.
    לאחר וויכוח ארוך עם ידידי, החלטתי שאני אחפש עזרה בעצמי בתנאי שכרגע הוריי לא יידעו על כך דבר. אין לי מספיק כסף לבדיקות ואני גרה באזור באר שבע, אני לא רוצה לספר להוריי ומצד שלי אני משתגעת, פוחדת ולחוצה כל הזמן.
    ממה זה יכול לנבוע? האם המצב לא טוב? מה עלי לעשות? לאן לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון

הוספת תגובה

• דבר נוסף..

אלכס
    25/12/2010

אני מדברת בשני שפות, עברית ורוסית.
    בעבר הצטיינתי בשפה העברית, כתבתי הרבה סיפורים ושירים בשפה גבוהה,
    אני לא נמצאת במסגרת בית ספרית במשך מספר שנים ולמרות זאת אני קוראת
    הרבה ומתכתבת, ובנוסף לבעיות הזיכרון התחילו אצלי בעיות עם העברית,
    לפתע השפה שלי נהייתה שגויה וירודה, הרבה פעמים אני לא בטוחה עם כתבתי את המילה נכון ואם היא קיימת בכלל, אני מתבלבלת המון, ואפילו הופיעו אצלי שגיאות כתיב.
    אותו הדבר קורה לי עם השפה הרוסית.
    האם יש לכך קשר? המצב שלי מאוד רע? אני מאוד לחוצה. תודה מראש על תשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ..

אלכס
    30/12/2010

קודם כל אני בת,
    תודה רבה על תגובתך המהירה.
    הייתי שלשום אצל רופא משפחה והיא נתנה לי הפנייה לנוירולוג, פסיכולוג ובדיקת מוח.
    הבעיה שכרגע אין לי אפשרות למצוא פסיכולוג בגלל בעיות כלכליות,
    והתור הקרוב ביותר לנוירולוג והבדיקה הוא בעוד מספר חודשים..
    אני באמת מודאגת מהמצב הבריאותי שלי.
    תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    31/12/2010

ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בקופות ובתחנת בריאות של הנפש במקום מגורך במחיר מוזל. לאור גילך הצעיר, חשוב שתעדכני את הוריך, אולי הם יכולים לעזור לקדם את הנושא.

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים קוגניטיביים ורגשיים

ד``ר שרה רפפורט
    27/12/2010

אלכס שלום,
    אני מאוד מבינה דאגותך. ראשית ובעקבות הרקע הרפואי שלך, אני ממליצה שתפנה שוב עם תלונותיך לנוירולוג לצורך בירור מקיף. מומלץ שהבדיקה כוללת גם בדיקות הדמיה. חשוב לשלול גורמים רפואיים. בנוף, ניתן גם לפנות לאבחן נוירופסיכולוגי כדי למקד את קשייך הקוגניטיביים.
    בנוגע לנטייתן לדיכאון וחרדה. מדוע אתה טרם פנית לטיפול פסיכולוגי? בעיות רגשיות מטופלות אצל פסיכולוג. מאוד חשוב שתתחיל לבנות לך מסגרת תעסוקתית כלשהי, או בתחום הלימודים או בתחום העבודה. פסיכולוג בהחלט ייכול לעזור לך כיצד להתמודד עם מצבך ולעזור לך להפית את הסימפטומים הרגשיים.

בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו