בעיה עם זיכרון שמות לטווח קצר..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם זיכרון שמות לטווח קצר..
    יוני אלמקייס
    26/12/2010

יש לי בעיה שמפריעה לי כמה כמה שנים ובעיקר בזמן האחרון.
    ישנם רגעים שבהם אני אני רוצה לומר שם של מישהו או של חפץ ופשוט לוקח למוח שלי משהו כמו 5-6 שניות להיזכר ואז אני אומר אותו. זאתי הרגשה כזאת של עומד לי על קצה הלשון וזה גורם לאנשים להעלב שאני לא זוכר את השם שלהם.
    לפעמים אני מנסה לומר צבע של דבר מסויים ואומר צבע אחר ורק אחר כך מתקן את עצמי וזה די מביך.

אשמח לדעת האם זו בעיה המצריכה טיפול.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• על קצה הלשון

ד``ר שרה רפפורט
    31/12/2010

יוני שלום,
    התופעה של ״על קצה הלשון״ נפוצה בעיקר אצל אנשים מעל גיל 40. אתה לא ציינת גילך. עם זאת, לפי תיאורך אתה מצליח בסופו הדבר להגיד מה בכוונתך, ולכן לא נראה צורך לדאגה. ניתן לתרגל לזכור שמותם של אנשים באמצעות בניית אסוציאציות, כגון להתמקד במאפיינים המיוחדים שלהם, מהות הקשר בינהם, ועוד.

מקווה שעזרתי
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעבדת שמות

אביב
    04/03/2011

אני רק החצי שנה האחרונה מעבדת את השמות.. רק את השמותץ אני לא מצליכה להזכר רק בשמות לפעמים זה מגיע לרמה שאני לא זוכרת את שמות בני המשפחה שלי. אני מצליכה לזכור עובדות קשות או כול דבר אחר אבל עם שמות יש לי בעיה קשה. בבקשה תומרו לי אם זאת בעיה שצריך לבדוק:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעבדת שמות - תגובה

גל גפן-ריטר
    06/03/2011

אביב שלום,

בתיאורך לא ציינת את גילך, והאם אירע אירוע כלשהו בחצי שנה האחרונה שיכול להסביר את התחלת הקשיים שאת חווה.
    בכל אופן, הייתי ממליצה לך בהחלט לפנות לרופא משפחה ולתאר את הסימפטומים שאת חווה ולהתחיל בבירור רפואי.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו