חוסר יכולת לזכור פרצופים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת לזכור פרצופים
    א'
    08/12/2007

הנני בחור בן 24 ורציתי לבדוק האם יש הנחה מסוימת למה אני לא יכול לזכור פרצופים
    כלומר את האנשים שאני מכיר לאורך זמן אין לי בעיה לזהות אבל אם אני פוגש משהו חדש אפילו כמו פעם פעמיים או שלוש פעמים אחרי הכרות ושיחה אני עדיין יכול לעבור מולו ברחוב מבלי לזהות אותו,ואני רוצה לפסול אפשרות שאני לא זוכר אנשים שלא מושכים את תשומת ליבי כלומר אפילו אם אני אראה בחורה ממש יפה ברחוב אני לא אדא בוודאות שזאת היא ביום שלמחורת. הדרך היחידה שאני מצליח אכן לזהות היא לפי פרטי לבוש או שיער, לכן ברגע שזה משתנה (שזה קורא בתדירות דיי גבוהה כמובן) אני פשוט מאבד את זה .
    אני רוצה לציין שאין לי כל בעייה אחרת בזכרון הלימודי או בכל שאר סוגי הזכרונות האחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יכולת לזכור פרצופים

הוספת תגובה

• Prosopagnosia?

ד``ר שרה רפפורט
    09/12/2007

]א' שלום,
    ההפרעה של עיוורון לפרצופים מוכרת בשם של פרוסופגנוזיה (Prosopagnosia). הינה הפרעה נדירה ובדרך כלל קשורה לבעיות רפואיות כמו נזק מוחי ממוקד או קושי בהתפתחות הראיה. מצורף אתר של Harvard University בו חוקרים את התופעה זו, נותן מידע מקצועי נוספת (גם בעברית) ניתן לבצע אבחונים שונים online. אעפ"כ יש אנשים רבים שמתקשים לזהות ולזכור פרצופים אשר התפקוד זה לא מפותח אצלם, זקוקים לתהליך ללמוד ארוך יותר אבל סה"כ מצליחים לזהות ולהבדיל בין פניהם של אנשים. שאלות חשובות: האם אתה מצליח לזהות אנשים (פרצופים) מפורסמים ומוכרים בתמונות ובטלוויזיה? האם אתה מצליח לזהות דמות מסוימת שמופיע בתמונות שונות בזוית שונה או עם הבעת פנים אחרת?
    [a href='http://www.faceblind.org' id='link'][/a]

בברכה, ד"ר רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו