שיקום מהו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום מהו
    דרור
    08/12/2007

הרבה פעמים אני שומע את המושג טיפול או שיקום בכל הקשור לנכויות קוגניטיביות ואחרות אך האם אין במלה הזו קצת הולכת שולל של המטופלים הרי לא ניתן לשקם פגיעה מוחית כלומר לגרום לנכה שיתוק מוחין להתחיל ללכת אז מה הוא בעצם שיקום האם זה הכרה בסבל האנושי ופשוט להבין שלא ניתן לפתור כלום ורק לנסות להסתכל על הדברים בצורה אופטימית האם בעצם כולם יודעים לאבחן אבל לאף אחד אין פתרונות.

איך נראה מתנהג מרגיש אדם משוקם או אדם שעבר טיפול מוצלח מה הקרטריונים בכלל לדברים האלה אשמח לשמוע מניסיונך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום מהו

הוספת תגובה

• תהליך שיקומי

ד``ר שרה רפפורט
    09/12/2007

דרור שלום,
    שיקום הוא תהליך שמטרתו היא להביא את האדם למימוש הפוטנציאל האישי בתחום הפיזי, הנפשי, החברתי, המשפחתי, התעסוקתי וכל תחום אחר המשמעותי לאדם למרות הגבלות. שיקום לא מרפא את הלקות התפקודית אך מסייע בלימיד של שיטות פיצוי ושימוש באביזרי עזר מתאימים. הפסיכולוג השיקומי מסייע למשתקם להתמודד ולהסתגל עם מצבו אשר הדגש הוא בפתוח עוצמה ולא רק בהכרה של החולשות התפקודיות. מרבית המשתקמים שאני מכירה מצליחים אחרי זמון מה לנהל חיים מלאיים, דבר שכולל זוגיות ומשפחה, תעסוקה, חיים חברתיים, ועוד. עם זאת, נכות אינה ברכה ובהחלט יש גם רגעים של כאב, עצב ותסכול. בחירתו של המשתקם להיות תקוע ברגעים של תסכול ועצב כסגנון חיים במקום לממש את עצמו כפי יכולתו.
    נרא כי אתה או משהו קרוב אליך חווה חוויות לא מוצלחות עם בעלי מקצוע בתחום השיקום. חבל, אבל אסור להוריד ידיים!

בברכה
    ד"ר רפפורט
    קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית
    טל: 03-6957877

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת אהבתי את התשובה

דרור
    10/12/2007

לצערי לאחר הרבה שנות שיקום שבהם למדתי הרבה טובנות על עצמי ועל היכולות והקשיים לא באמת פתרתי כלום צברתי המון ידע ואולי החכמתי והתבגרתי בהלך הזמן הזה אך עם היו אומרים לי מראש שזו תהיה התוצאה כלומר סוג של השלמה ואפתיה כלפי המצב אולי בכלל לא ההתי מתחיל עם זה.

במהלך השנים נעלם אותו רצון לחקור ולהבין את מהות הפגיעה אין את הריגוש שבגילוי הכוחות,
    כמו שיש אולי בתחילת הטיפול כבר יודעים מספיק ואין את חדוות הגילוי והשמחה עם כל שיפור נותרה רק הרגשה משמימה של זה המצב וזהו היום בהסתכלות לאחור נותרתי עם המון כעס על הטיפול שעברתי למרות שהיה מקצועי מאד לפי כל קריטריון אפשרי חוץ מאשר התחושנה שהוא אותיר בי ( כלומר יש לך 45 דקות לשפוך את הלב תבין מה שתבין תעשה מה שתעשה אבל אתה שובר את הראש לבד לאחר מכן מחוץ לדלת ) זו תחושתי האישית שיצאתי אתה אחרי כמה שנות טיפול לא קצרות , תחושה שהותירה בי המון כעס על כל תחום השיקום בסופו של תהליך ארוך הבנתי שמה שהמטופל לא יעשה בשביל עצמו אף אחד לא יעשה בשבילו שכל קושי שיש לאדם רגיל יהיה לי כפול 2, הנחות או הקלות לא יהיו בשום תחום לעומת זאת יהו הרבה מילים יפות סימפטיה והבנה אבל ריפוי מוחלט לא יהיה האם הבנה זו שווה את ההשקעה הרבה בשיקום במשך שנים את זה אני כבר לא יודע.

הדבר היחיד שאני יודע שנותרתי עם המון מרירות. למרות ידע וניסיון עצום שצברתי אני מרגיש שאני לא מממש את עצמי רק שהיום אני כבר מבוגר יותר לא מוכן להשקיע את אותם משאבים שההתי מוכן להשקיע בגיל צעיר יותר שההתי נאיבי תמים ומאמין באפשרות לשינוי אותו חלון הזדמנויות קצר נסגר ככל שמתבגרים ואני כבר סגרתי אותו למרות שאני עוד צעיר אבל מזמן איבדתי את התמימות והתקווה לשינוי משמעותי. בתודה על ההתיחסות דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    11/12/2007

תובנה בלבד לא משקמת. אפשאר לדעת איזה נכות יש לך וממה היא נובעת?
    אסור לך לשקוע בים של מחשבות שליליות ותמיד נמצאה הזדמנות חדשה לפעול מחדש למרות הקשיים.
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן תובנה בלבד לא משקמת

דרור
    11/12/2007

שרה שלום

שאלת אותי מה הנכות של אז הנכות שלי היא שיתוק מוחין מלידה עם בעיות קוגנטיביות נלוות בנוסף לנכות פיזית

אכן אני מסכים איתך תובנה בלבד לא משקמת כמה חבל שמבינים את זה רק אחרי 4 שנים של שיחות טיפוליות אך מה עוד אפשר להשיג מטיפול בשיחות חוץ מתובנות?

עולם השיקום מתחלק לכל כך הרבה מקצועות שכל מטפל מבין ורואה רק את החלק שלו על המטופל לעשות אינטגרציה בין כל המקצועות בשביל לעשות שיקום מוצלח מה שקורה בסוף המטופל הופך מומחה לבעיות ואולי עם הוא מתוחכם יותר הוא הופך גם למדריך לאחרים במצבו כמו שאני עשיתי אבל מבחינתי זה לא שיקום או טיפול כי נכנסתי לטיפול עם בעיות ויצאתי עם בעיות אולי היום אני מכיר אותם יותר טוב אבל הבעיות נשארו אז למה משתמשים במילה טיפול איפה הטיפול כאן אולי במקרה הטוב זה לנסות לעשות מהחרא דשון עם להשתמש בלשון ציורית

בכל אופן אני יצאתי מאד מאוכזב מהתוצאה הסופית למרות שלא הסתפקתי רק בטיפול בשיחות אלה עבדתי עם כל קשת המקצועות החל מפיזיטרפיה שחיה קוצינג ועוד. השקעתי שעות ימים וחדשים שלמים בניסיון להדביר פערים ולהיות כמו כולם לאן זה הביא אותי? התשובה רק למקום של מרירות על השנים שהוחמצו בזמן שאני עסקתי בשיקום.

הרבה פעמים הרגשתי שהמטופל כלומר אני בזמנו תורם הרבה יותר לידע ולאגו המיקצועי של המטפלים והמומחים למינהם מאשר הם מסוגלים לתרום לי שמעתי הרבה סיסמאות בדרך המון קלישאות מוכרות על התמודדות אבל שזה היה צריך לבוא לידי ביטוי בעשיה יום יומית בשטח אז המטופל הוא לבד מול דרישות החברה והמציאות בלי שום תאוריות על השתלבות או שייוון או מוטיבציה שיכולים לבוא לעזרתו.

בחברה שלנו עושים הרבה שימוש במילים יפות שבאות לחסות על חוסר אונים אני חושב שהשימוש במילים טיפול ושיקום בהקשר של בעיות נורולוגיות הוא מטעה ולא נכון, טיפול מבחינתי זה אומר להכניס מכונית מקולקלת למוסך ולצאת עם מכונית תקינה כל זמן שבבעיות נויורולוגיות זה לא כך אין טעם לקרוא לטיפול שיקום ובטח לא להשתמש במילה טיפול.
    בברכה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מסכימה איתך

ד``ר שרה רפפורט
    12/12/2007

לפי כתיבתך נשמע כי אתה בור נבון עם יכולת מילולית טובה. אנא תשתמש בה באופן מעשי יותר. לקות קוקניטיבית לא ניתן לתיקון כמו רכב אם כי אני מאמינה בטיפול שיקומי בעל אופי מכוון שמטרתו הוא להגיע להישגים בתפקוד (מעבר התובנות). נרא כי אתה נכנסתה למצב רוח מיאש אולי גם דיכאוני, דבר שצריך התייחסות בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אקח זאת לתשומת ליבי

דרור
    13/12/2007

תודה על התשובות וההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו