בעיות בזיכרון, ובריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בזיכרון, ובריכוז
    אור
    23/01/2011

שלום!
    אני בת 27, בריאה ללא כל בעיות מיוחדות.
    מאז שאני ילדה הייתי מה שנקרא בסלנג "מעופפת", שוקעת בחלומות בהקיץ, הולכת לאיבוד, מאבדת דברים.
    כתב ידי לא מאורגן, לעיתים אני מסכלת אותיות אבל לא ברמה יוצאת דופן, אין לי שגיאות כתיב כלל, אך אני מתקשה ב"סיכום" במהלך לימודים.
    אין לי בעייה בלימודים למבחנים לדוגמא, סיימתי תואר ראשון בממוצע טוב, למרות שלכל הדעות "לא מיציתי את הפוטנציאל שלי", שזה עוד דבר אותו אני שומעת מילדות. אני מסוגלת לשבת מספר שעות וללמוד, ורעש לא מפריע לי לפעולות שונות.
    אבל אני מאוד מפוזרת, עד היום אני מאבדת דברים, שוכחת דברים בצורה לא הגיונית בכלל, והדבר גורם לי לתסכול עמוק מכיוון שאינני מצליחה להשתנות!
    אני מתקשה מאוד בהחזקת יומן מסודר.
    קשה לי להסביר במילים עד כמה אני מפוזרת.
    האם יכולה להיות לכך סיבה בריאותית?
    אודה לכם על תשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזיכרון, ובריכוז

הוספת תגובה

• בעיות בזיכרון, ובריכוז - תגובה

גל גפן-ריטר
    24/01/2011

אור שלום,

אני מבינה מדברייך שבמהלך לימודייך עד כה לא עברת אבחון פסיכו-דידקטי. את מתארת כל מיני קשיים אשר יכולים להתאים לקשיים בתפקודים ניהוליים של התארגנות, תכנון בקרה ואף קשיים בקשב (לא כל הקשיים בקשב מתבטאים בקושי להתעלם מרעשים או בקושי לשבת).

על פניו לא נשמע שמדובר בסיבה בריאותית מכיוון שהסימפטומים שמלווים אותך נשארו כפי שהם מילדות ללא החמרה או שינוי. יחד עם זאת, תמיד אפשר וכדאי לשלול גורמים רפואיים.
    הייתי ממליצה לך לפנות ולעשות אבחון פסיכו-דידקטי במידה ואת מעוניינת לקבל אבחנה לגבי הקשיים שאת חווה ולקבל המלצות כיצד להתמודד עמם בהמשך.

שיהיה לך בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו