זיכרון בטווח הקצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיכרון בטווח הקצר
    בין הכסאות
    29/01/2011

היתה לי טראומה פיזית עם פגיעה בזיכרון לטווח הקצר בעברי, שזה מאוד הפריע. אחרי הבית חולים לא קיבלתי שיקום מתאים . לפני 4 שנים קיבלתי לתקופה קצרה ריפוי בעיסוק מקופת חולים, אבל הוא הותאם ללימודים הומניים (למדתי אז במכללה סטטיסטיקה למדעי החברה) ולא למה שלמדתי ולא עזר. בשיעור האחרון, לאחר טרגדיה שקרתה למישהו שהכרתי , גם כי לא ביקרתי אותו כפי שהבטחתי,היא שינתה גישה. מה שהפנמתימזה זה לסרוק אצ השטח או את הטקסט ולגלות סימנים לרמזים/תזכורות. אני רוצה ללמוד ולהתאמן בלעשות שחזור של צעדי האחרונים בזמן ולא בדיעבד. חשוב שתדעו:
    לפני שהשתחררתי מבית החולים השיקומי, אמא שלי כתבה לפסיכולוגית שם שהמשך לימודי ושיקומי וכן גם השיקום שלה הם בלתי נפרדים, שהפסיכולוגית שלה תמימת דעים איתה וחיזקה אותה כי עליה להתנתק מהוריה (גרתי עד אז וקצת אחר כך אצל סבא וסבתא ואמא גם גרה שם הרבה), וגם שאי אפשר לעשות כל מה שאני רוצה (בקשר לזה שרציתי אולי אז ויותר לפני התאונה לגור יחד איתה וזה רעיון טוב בעיניה למרות שאי אפשר לעשות כל מה שאני רוצה), ושהיא התבגרה מאוחר ואז הרגישה שהיא חייבת להתנתק מהוריה.
    השיקום שלי היה טיפלים פסיכולוגיים ותמיד הרגשתי שמוכרים אותי. בדיעבד התברר באמת שזה מה שהעורכי דין רצו שאני אתמיד בו, ושמבית החולים נשלחו לקופת חולים הקומת שלי הנחיות לשיקום קוגניטיבי ע"י המרפאה בעיסוק ובכלל לא ע"י פסיכולוגים, ושאמא שלי לא ידעה מזה כי היא דיברה עם הפסיכולוגית ולא קיבלה מידע על זה והמידע בקופת חולים היה במשרד ואמא ידעה רק לדבר עם הרופאת משפחה, והמידע הזה לא עבר לרופא המשפחה שלי.אני רוצה ללמוד ולהתאמן בלעשות שחזור של צעדי האחרונים בזמן ולא בדיעבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון בטווח הקצר

הוספת תגובה

• זיכרון בטווח הקצר - תגובה

גל גפן-ריטר
    31/01/2011

שלום,
    אשמח לענות ולנסות לעזור. האם תוכלי לנסח שאלה שיש לך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה ששלחתי כנראה לא נקלטה-זיכרון

בין הכסאות
    31/01/2011

טווח קצר-אני רוצה לעשות בקלות ובזמן ובטבעיות שחזור של צעדי האחרונים, במקום בדיעבד שזה מאוחר מדי בדרך כלל. איך? איך ואיפה ללמוד את זה? איך ואיפה להתאמן בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו