שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סוזי
    13/12/2007

אני בת 58 .כבר תקופה של כמה חודשים אני סובלת מבעיית זיכרון , שוכחת מילים , למשל בשוק שם של ירק או בטבע שם של פרח , בנוסף בשיחה עלולה לשכוח שם של מקום או דבר מסויים . זה גורם לי לדבר יותר באיטיות על מנת שתהיה לי שהייה לזכור או למצוא מילה חלופית ומכניס אותי לחרדה בשיחה. לעיתים אני נמנעת מלהכנס לשיחה . אני לוקחת טמוקסיפן כ10 חודשים , האם זה קשור ?הייתי אצל ניורולוג אשר שאל אותי כמה שאלות וביקש ממני לספור לאחור , פחות 7 ולזכור רצף של 3 מילים וומלא נכשלתי בכך אמר שזה כנראה תוצאה של לחץ . אני לא בטוחה שזה קשור לזה , לחץ תמיד היה לי אבל התופעה מאד מפריעה לי . מה ניתן לעשות ואיך לאבחן בצורה יותר מעמיקה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בעיות שיום-Naming

ד``ר שרה רפפורט
    14/12/2007

סוזי שלום,
    הקושי שאת מתארת במתן שם לחפצים (יכולת שיום =Naming) לשלוף שמות של מקומות מוכרים בנוסף להתארגנותך במהלך שיחות מרמז על בעיה שפתית שלפעמים מלווה ירידה בזיכרון. האבחון (בדיקת מיני מנטל) שעברת אצל הנוירולוג הינה בדיקה נפוצה וראשונית של הסטטוס הקוגניטיבי אך מדובר בבדיקה קצרה מאוד והיא לא כל כך רגישה לבעיות בתחום השפה. רק אבחון מעמיק ומקיף יותר ייוכול לתת תשובוה לבעיותיך ולסייע בהמלצות לטיפול. ברצוני לציין שלחץ נפשי בהחלט יכול לפגום בתפקוד הקוגניטיבי אבל לא תמיד זו הסיבה לירידה התפקודית. לעתים קרובות הירידה התפקודית שחלה מעל גיל 50+ גורמת ללחץ נפשי. אני ממליצה שתפני לנוירופסיכולוג שמנוסה בהערכות קוגניטיביות של בני גילך. במכון קוגני-טיב שנמצא בתל אביב, ניתן לבצע אבחון שרלבנטי עבורך מתחת הקטגוריה: אבחון זיכרון
    אשמח לסייע לך בחיפוש בעל מקצוע מתיאמה באיזור מגוריך.
    בברכה
    ד"ר רפפורט
    קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית
    טל: 03-6957877

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו