בעיות זיכרון לילדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון לילדי
    שיר
    08/02/2011

בני בן 9. כשהיה פעוט היה לו זיכרון נהדר והיינו מתגאים בכך תמיד. בשלוש-ארבע שנים אחרונות , הבחנתי בכך שכל דבר שאני שואלת אותו הוא עונה לי שהוא לא זוכר. נכון שאין לו יותר מדיי סבלנות כדי לדבר ולשוחח איתי וייתכן שכך רוצה "להפטר" ממני ולכן לא ייחסתי לזה חשיבות יתירה, אך עוברות השנים ואני רואה שהוא ממשיך ואומר שהוא לא זוכר, גם כשאני עומדת לו על הראש ולוחצת שייזכר אז הוא אומר שבאמת הוא לא זוכר. למשל אתמול היה במשחק כדורגל ושאלתי אותו כשחזר אם הבקיע גול וענע שאינו זוכר , עמדתי על כך שינסה להיזכר אך לא הצליח. איך זה ייתכן ששכח , הרי שאלתי אותו כרבע שעה אחרי המשחק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון לילדי

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון לילדי

ד``ר שרה רפפורט
    09/02/2011

שיר שלום,
    חשוב להבין האם התופעה של בעיות זיכרון אצל בנך מתרחשת בתחומים אחרים ושונים. לדוגמא, האם קיים קושי בלימודים כאשר מתקשה לזכור החומר הנלמד? האם נוטה לשכוח חפצים, פגישות עם חברים, ומה עליו לעשות, ועוד. במצבים האלו מומלץ לפנות לאבחון ולבירור רפואי. במידה שהתופעת האמירה ״אני לא זוכר״ מתרחשת בדרך כלל בעקבות החקירות שלך, ייתכון שהוא לא רוצה לשתף אותך ומחפש מרחק. אז, כדאי לך לפנות לייעוץ הורים.

בברכה 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו