הפרעה קוגנטיבית, וזכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה קוגנטיבית, וזכרון
    גלית
    17/02/2011

שלום דר',

אני בת 40 ,מזה כשנה הופיעה אצלי תסמונת פיברומיאלגיה ומאז חלו שינויים בקליטה,בהבנה,שכחה ,בעיה בכושר ביטוי, עיבוד נתונים ועוד....עזבתי עבודה לאחרונה עקב כך.
    לפני כן הייתי בדיכאון עמיד ורק הלמיקטל 200 מג' עזר ואז הופיעה לי התסמונת.
    הדיכאון חזר לכך קיבלתי בנוסף סימבלתה 30 מג' כדי שגם יעזור לכאבי השרירים.
    לא היה שינוי נפשי,אך זה עזר לכאבים.(אני עמידה לSSRI SNRI)
    הרופא החליף לי את הסימבלתה לפני כחודשיים בנורטילין 50 מ' שזה הוציא אותי מהדיכאון ממש בהצלחה,רק שאני מאוד סובלת מתופעות הלוואי.אך הוא לא מטפל בכאבי השרירים כפי שאמור לעשות.
    אני גם נוטלת 0.75 מג' קלונקס בלילה לבעיות שינה קשות ולחרדה (שילבתי עם טרזודיל 100 מג' וזה עזר -ולאחרונה הורדתי אותו) ואני ישנה היום לפחות 5 שעות ברוך ה'.(אולי הנורטילין עזר לכך)
    אני לא יודעת מאין הבעיה של תפקוד לקוי של המוח והקוגנטיביות. אני לא קולטת,לא שמה לב למה אני עושה,לא מבינה,עושה טעויות כתיב,לא מצליחה להתבטא,נתקעת במשפטים ולא זוכרת מילים ועוד...
    אני בטוחה שיש קשר להפיברו' ,כמו כן חשוב לי לציין דר' שבמשך 7 שנים עם דכאונות וחרדות קשים לא היתה לי בעיה קוגנטיבית כלל, תמיד הייתי שנונה וחדה.
    הרופא שלל דימנציה.
    אני מקווה שזה לא לצמיתות,אני במבוי סתום.
    יתכן שזה מהלמיקטל?
    בבקשה תעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה קוגנטיבית, וזכרון

הוספת תגובה

• תסמונת כאבים והפרעה קוגנטיבית

ד``ר שרה רפפורט
    20/02/2011

גלית שלום,
    תסמונת הכאבים, הפיברומיאלגיה, ממנה את סובלת לא גורמת לפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי. עם זאת, יש חולים שאובחנו עם המחלה הנדון שמתלוננים, כמוך, על ירידה בתפקוד הקוגניטיבי שלכל הנראה תופעה משנית של הסימפטומים הקשורים למחלה. כלומר, ירידה בתפקוד על רקע הכאבים, התרופות נוגות כאבים, מצב נפשי, עייפות, או כן חוסר פעילות ממושכת. הינה כמה מהמלצות כיצד לפעול:
    1.עליך לבדוק תופעות לווי של התרופות שאת נוטלת עם הרופא המטפל שלך כי איני מוסמכת להתייחס לנושא.
    2.כמו כן, מומלץ לפנות לבירור נוירולוגי.
    3.מומלץ לפנות לאבחון נוירופסיכולוגי ע"מ לברר מקור ומידת בעיותיך הקוגניטיביות.
    4.מומלץ על טיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול הפסיכיאטרי התרופתי, במידה שטרם התחלת בתהליך שכזה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו