דמנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמנציה
    רווית
    20/02/2011

שלום לכולם,
    אשמח לקבל עזרה לגבי אמי החולה באלצהיימר {דמנציה}. בת 82
    אמי אובחנה לפני כשנתיים כחולת אלצהיימר, אך המחלה מתקדמת אצלה מהר.
    לאחרונה אמי חוזרת לעברה כלומר מבקשת לחזור לבית הקודם שלה {למרות שהיא חיה באותו בית כבר 5 שנים} היא טוענת כי אינה יודעת איפה היא נמצאת ורוצה לחזור הביתה.
    בימים האחרונים אמי מזכירה את אבי ז"ל ושואלת היכן הוא, בנוסף מבקשת לחזור שאודיע להוריה {שנפטרו מזמן} שהיא בסדר ושלא ידאגו לה אחרי שאני מסבירה לה שהם נפטרו היא ממשיכה לבקש שאודיע להם שהכול בסדר.

שאלתי: האם לזרום עם ה"פנטזיות" שאמי שרויה בהן, או להתעקש איתה ולהסביר לה שוב ושוב את המצב הנתון?

אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמנציה

הוספת תגובה

• דמנציה - תגובה

גל גפן-ריטר
    06/03/2011

רווית שלום,

קודם כל, אני מניחה שאמך מטופלת ונמצאת בהשגחה עקב מצבה הרפואי והמנטלי.

לגבי שאלתך כיצד לנהוג , הייתי מייעצת לך לשוחח איתה על הנושאים עליהם היא מדברת, ולהיכנס איתה לתוך עולמה כיום, וזאת מבלי לשקף לה את המציאות אליה היא אינה מודעת. שיקוף המציאות יכול רק לעורר כעס או תסכול אצל אמך ואינו מקדם את מצבה הקוגנטיבי.

במקביל הייתי מייעצת לך לקבל תמיכה רגשית במידה ואת זקוקה לה, כי התמודדות מסוג זה אינה פשוטה בעיקר עבור בני המשפחה הקרובים. ישנן עמותות אלצהיימר אשר נותנות מידע ותמיכה לבני המשפחה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו