נזק מוחי לאחר דום לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק מוחי לאחר דום לב
    איריס פרץ
    06/03/2011

אחי עבר דום לב בגיל 46 במהלך נסיעה במונית שבה עבד. לא הגיע לו חמצן למוח כ- 14 דקות שלמות. לאחר שעבר שתי החייאות הובהל לבית חולים שם בוצע בו צינטור ללא חסימות. הוא היה במצב של חוסר הכרה כחודש וחצי ולאחר שהחל להתעורר (זה קרה באיטיות רבה) הוא החל לזכור דברים רבים מעברו אך את הזיכרון לטווח הקצר איבד. הוא ניסה שיקום קצר בבית לוינשטיין ושם הם "הרימו ידיים" די מהר ואמרו כי לא ניתן לשקמו ויש להעבירו למקום סיעודי. מאז הוא נמצא בבית אבות סיעודי. רואי לציין ששם לא עובדים איתו על איזהוא שיקום קוגניטיבי ושום עבודה לשיפור הזיכרון. ראוי לציין כי הוא יכול ללכת בכוחות עצמו אך מאבד את שיווי המשקל וזקוק לתמיכה בהליכה, מה עוד שהוא לא מבחין בסכנות שעומדוות למולו כמו מדרגה, ספסל וכדומה. כואב לנו מאוד לראות אותו במצבו ומייחלים לשיפור מידי יום ביומו. אודה לכם אם תפרסמו איזשהוא מקום או איזשהוא רופא שיוכל לשפר את מצבו ולו במעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזק מוחי לאחר דום לב

הוספת תגובה

• נזק מוחי לאחר דום לב - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    09/03/2011

איריס שלום,
    בבקשה תמקדי את שאלותיך בנושא.
    לפי התיאור שלך, אחיך עבר וסובל מפגיעת ראש קשה. חולים אחרים במצב דומה חוזרים לעיתים קרובות לגור אדרו ברימורצל משפחתם עם מלווה/מטפל צמוד.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מוחי לאחר דום לב .

איריס
    12/03/2011

לד"ר שרה רפפורט
    במידה ולא הייתי ברורה מספיק : 1. אני רוצה לדעת אם ישנו מקום מסויים שיכול לשפר לו את הזיכרון לטווח הקצר (כלומר שישמר בזיכרון שלו). 2. האם ישנו סיכוי כלשהוא שלאחר תקופה כזו הוא יוסיף להשתקם. 3. האם ישנם אנשים שיוצאים ממצבים כאלו ללא נזקים.
    4. האם ישנו איזשהוא רופא העוסק בתחום שיכול "לקחת חסות" ולשקמו בצורה מסויימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מוחי לאחר דום לב . - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    12/03/2011

איריס שלום,
    סוג ואופי של בפגיעת הראש אותה אחיך עבר קשה ולעיתים קרובות נוקשה לשיקום. ייתכון שהשלכותיה הקוגניטיביות הן מעבר לבעיות בזיכרון לטווח קצר. הפרוגנזה לשיקום מורכבת ממספר גורמים, ובין היתר השיפור שחל מיד אחרי הפגיעה, עקומת השיפור, ועוד. מרבית החולים נשארים עם נזק תפקודי כלשהו גם אחרי השיקום.
    את לא ציינת מתי אחיך נפגע. עם זאת, אולי את מעוניינת לקבל הערכה שיקומית מחודשת, דבר שניתן לבצע בית חולים תל השומר. שם נמצאה מרפאה שמתמחה בנפגעי ראש קשים ואף כרוניים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מוחי לאחר דום לב

נור
    20/08/2013

שלום רב,

שמי נור,אבי עבר לפני שבוע ניתוח מעקפים אשר הניתוח עבר בהצלחה ואף היה אמור להשתחרר הבית אך לילה לפני השיחרור אבא עבר לילה מאד קשה שבו הוא קיבל בילבול ואף הזיות הוא היה עדיין מאושפז בבית חולים ואני הייתי המלווה באותו לילה אבא לא זהה אותי בכלל התחיל לזכור דברים מהעבר ואף חשב שהוא נמצא בבית ההורים שלו, לקראת הבוקר הוא לא הרגיש טוב בכלל וקיבל דום לב שוב כל התהליך מהרגע שהוא איבד הכרה עד שהגיע רופא והעבירו אותו לחדר טיפולים לקח פחות מ10 דק' אני משערת כי גם אני הייתי במצב היסטרי הוא הורדם במשך 5 ימים ורק לפני יומיים הפסיקו לו את תרופות ההרדמה עד היום אבא לא התעורר הוא פוקח עיניים וממצמץ הוסבר לי כי זה יכול לרחת ימים עד שיתעורר ויכול להיות שיש לו נזק מוחי-השאלה שלי עד כמה לפי התיאור שלי יש סיכויי שאבא יחלים,או כמה זמן יקח לו להתעורר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו