בת 38 לאחר אירוע מוחי ומיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 38 לאחר אירוע מוחי ומיואשת
    ליאורה
    11/03/2011

עברתי CVA כשבוע לאחר ניתוח קיסרי ומאז ולמשך חודשיים לאים אושפזתי בבלינסון ובמח' שיקום בתל השומר. שוחררתי לפני כחודש לאשפוז יום-חודש נוסף בתל השומר. ב"ה מצבי מוגדר טוב, פגיעה קוגנטיבית בעיקר, זכרון ריכוז, שיווי משקל ודכאון. לא חזרתי לעבודה .אינני יודעת אם אני כשירה לחזור למשרתי. ב"ה הפגיעה לא נראית לעין.
    הייתי רוצה לדעת מה אוכל לעשות על מנת לשפר את התפקודים הקוגנטיביים שלי ובעיקר איך אשפר את הזכרון שההפרעה הזו ממש מקשה עליי, ביום יום. אני מעוניינת לחזור לעבודה אך חוששת שזה יהיה כבד עליי.ביטוח לאומי קבע לי 100 % אובדן כושר עבודה ו 40% נכות, למרות הקצבה אני מוכנה לוותר עליה וללכת לעבודה, אך חוששת שלא אצליח לתפקד שם יום שלם. מה עושים, למי פונים?
    המצב כיום בבית עם תינוקת חדדשה ואחרי הארוע ממש קש ה ומדפרס אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 38 לאחר אירוע מוחי ומיואשת - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    12/03/2011

ליאורה שלום,
    מאחר שעברת גם לידה וגם אירוע מוחי לפני זמן קצר יחסית, מומלץ לא ממהר לעבודה.
    קודם כל חשוב להסתגל לשוברת הבית עם התינוק/ת שלך, ולטפל במצב הנפשי שלך שאת מגדירה כדיכאון. בנוגע בעיותיך הקוגניטיביות, האם עברת אבחון נוירופסיכולוגי במהלך השיקום באשפוז יום? ומה היו ההמלצות לגבי המשך טיפול? אבחון שכזה חיוני כדי לענות על שאלתך במישור העבודה.
    ייתכן שטופלת גם ע״י פסיכולוג שיקומי, ואולי כדאי כעת לפנות שוב לגורמים המטפלים שלך בנוגע מצוקה שלך כיום.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו