פגיעה בזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בזיכרון
    ספי
    20/12/2007

שלום רב, בעבר השתמשתי בסמים למשך תקופה ממושכת, גם סמים קשים וגם קלים. השימוש היה יום יומי בסמים הקלים ואחת לשבוע בכימיכלים וכדומה. כיום אני כבר שנתיים לא נגעתי בסמים, אך נראה לי כי זכרוני נפגע כתוצאה מהשנים האלו. כיצד אני יכולה לבדוק את העניין ולטפל בו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בזיכרון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    22/12/2007

ספי שלום,
    לאחר גמילה מסמים הזיכרון שלך עלול להשתפר במידה מסוימת. האם את מנהלת היום סגנון חיים בריא ללא שימוש בחומרים מתמכרים אחרים (כמו אלקוהול)? אחרי גמילה מסמים חשוב גם לשקם את התעסוקה וחשיפה לגירוים חשיבתיים. לצערי, בקופת חולים לא ניתן לבצע אבחון זיכרון ללא סיבה רפואית חריגה. שרות זה קיים רק באופן פרטי. במקרה שאת קשורה לעובד שיקום כלשהו כדי להתעייץ איתו בנושא אבחון. בינתים אני ממליצה על תירגול קוגניטבי, כלומר לפעיל את המוח כאפשר בעמצאות תרגילי ריכוז וחשיבה. ניתן גם למצוא מגוון משחקי זיכרון וחשיבה באינטרנט.
    בברכה
    ד"ר שרה רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו