בעיות קוגניטיביות חמורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קוגניטיביות חמורות
    עידן
    21/12/2007

שלום ד"ר רפפורט,

אני בן 21 וסובל מבעיית זיכרון (טווח ארוך-קצר) חריפה, קשיי ריכוז, שינויי אופי, חוסר החלטיות, יכולת ביטוי ושיחה ירודה, חוסר ביטחון בחברה, קושי בביצוע מטלות פשוטות בזמן סביר.
    מאידך במובן הפיזי אני מאוד בריא. בצבא עברתי הרבה דברים טראומטיים רגשיים, לחץ וחרדה,לרוב מבחינה חברתית. אני כמעט בטוח כי בעית הקוגניציה נובעת מהבעיה החברתית. חשוב לציין, כי המצב המנטלי משתפר כשהמצב הנפשי חיובי ולהפך.
    האם האבחנה שלי נכונה? אילו תרופות הומופאתיות ניתן לקחת? האם המצב ניתן לריפוי?

לתשובתך אודה,

בברכה,
    עידן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה ובעיות קוגניטיביות

ד``ר שרה רפפורט
    22/12/2007

עידן שלום,
    אתה מתאר קשיים קוגניטיביים משמעותיים כתוצאה מבעיותיך הרגשיות. איני יכולה לאשר אבחנתך ללא תיעוד מקצועי. חרדה בעוצמה גבוה בהחלט יכולה להשפיע על הזיכרון ועל התפקוד הקוגניטיבי כולו. יתכן שגם אצלך ההפרעות הקוגניטיביות הן משניים לבעיות הנפשות שונות. לפי כך חשוב מאוד להבין את המקור של חחרדות החברתיות מהן אתה סובל, והאם הן קשורות לחוויות הטראומתיות אותן עברת. אני ממליצה שאתה עובר בדיקה אצל פסיכיאטר ע"מ לקבל אבחנה מסודרת ומקצועית. יש מגוון תרופות שעוזרות להפחית חרדה וסימפטומים רגשיים אחרים אבל רק פסיכיאטר ייכול להמליץ על תרופה שמתאימה לך. חשוב לדעת שהיום קיימ טיפול יעיל ומוצלח למגוון בעיות רגשיות ואין צורך להתמודד בכוחות עצמי. אשמח לסייע לך לכל שאלה נוספת.

בברכה
    ד"ר רפפורט
    קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית
    טל: 03-6957877

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ד"ר

עידן
    22/12/2007

קודם כל מודה לך על התשובה העניינית ד"ר.

בקשר לביקור אצל פסיכיאטר אע"פ שהדבר הכרחי לטיפול בבעיה אני קצת מודאג,
    היות ובמקום העבודה שלי (משרה ממשלתית) הדבר יתפרש בוודאות כחולשה משיפגע בקידום וכו'. לגשת לטיפול פסיכיאטרי אנונימי, לא בא בחשבון היות וכל תיק הבריאות הוא פנימי (ממש כמו בצבא). גם בהנחה כי אמצא גורם חיצוני, ספק אם אקבל טיפול אשר לא יהיה מתועד בתיק הרפואי.
    הנני מודע מן הסתם לעובדה כי הבריאות חשובה מכל אך חשוב לי מאוד להצליח בתפקיד.

האם יש דרך לא קונבנציונלית כלשהי לקבל טיפול תרופתי מן הסוג שדיברת עליו ללא טיפול פסיכיאטרי? מה היית ממליצה לי לשנות בחיי ע"מ להתמודד עם הבעיה? להתרחק מאנשים או להיפך? האם הבעיה הקוגניטיבית עלולה להחמיר עם הזמן?

ושוב תודה על העזרה,

עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסקרטיות

ד``ר שרה רפפורט
    22/12/2007

אני מבינה בצורך שלך לדיסקרטיות. ללא אבחנה מקצועית למצבך איני יעדעת איזו תרופה (או סוג של תרופות) מתאים לך. שימוש בתרופות ללא מירשם אישי והמלצה מרופא מומחה זו אינה הדרך הנכונה. יחד עם זאת, חיוני שתתחיל לטפל בעצמך, אתה בחור צעיר והחברה היא חלק בלתי מבוטל מהחיים גם במישור העבודה. המענות חברתית זו גם לא הדרך. התערבות טיפולית כאשר הבעיות יחסית טריות מוצלחות יותר. ממאציך להסתיר את הקשיים עלול לפגוע לאורך זמן עוד יותר בריאותך הנפשית וכן בתפקודך הקוגניטיבי ולכן בעבודתך. אני אברר עם פסיכיאטר איתו אני עובד אך לפעול במצבך כדי לגשת לעזרה מקצועית באופן דיסקרטי כאפשר. אם תרצה, תיצור איתי קשר טלפוני בעוד כמה ימין.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו