בעיית זכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זכרון
    טל
    28/03/2011

שלום ,

אני בן 40 וסובל מבעיית זכרון הנובעת לדעתי גם מבעיית קשב וריכוז שמעולם לא טיפלתי בה .עלי לציין כי מעולם לא היה לי זכרון טוב והסובבים לי העירו לי על כך :
    דוגמאות :
    1. אני שוכח שמות של חלק מהאנשים עימם עבדתי (כאלה שמעל שנה לא שוחחתי עימם )
    2.שוכח ארועים מסוימים בחיי היום יום או סיטואציות מסוימות או או מידע מסויים במהלך שיחה -דבר זה גורם לי נזק רב במערכות זוגיות כי תמיד יש אימרה מבת הזוג " אמרתי לך כבר שכחת " ואני פשוט לא זוכר ומתחיל ריב כי אני בטוח שלא אמרו לי.
    3. אני מסוגל לראות סרט או לקרוא ספר עד תומו ורק בסוף להיזכר שראיתי או קראתי אותו לפני שנים .
    4. הקושי הרציני הוא בעבודה , אני מרגיש שזה מונע ממני בין השאר להתקדם כי תמיד יהיה מי שיעמיד אותי במקום בגלל שיש לו זכרון חזק יותר כמו בוס או עמית ואני ממש זקוק לזכרון טוב בתפקידים אותם אני עושה .
    5.עליי לציין כי בכל זאת הצלחתי לעשות שני תארים כך שאני לא מרגיש נואש אך הייתי מאוד מעוניין לטפל בבעיה .
    תודה,טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זכרון

הוספת תגובה

• בעיית זכרון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    02/04/2011

טל שלום,
    לא ברור לי מה שאלתך בנושא.
    בכל אופן, בעיות זיכרון כפי שאתה מתאר יכולות לנבוע ממספר סיבות שונות.
    אבחון קוגניטיבי אמור לתת מענה למקור הבעיה, וכן לכוון אותך לטיפול מתאים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טל
    03/04/2011

דר רפפורט שלום ,

מצטער שלא מיקדתי את שאלותיי ולכן אפרט :
    1.האם הדוגמאות שתארתי נראות לך בגדר הנורמה או שלדעתך ישנה בעיית זיכרון שדורשת טיפול ?
    2. מהו טיפול קוגניטיבי והאם ניתן לקבלו בעזרת קופת חולים או באופן פרטי בלבד ?

בתודה

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    06/04/2011

טל שלום,
    לא ניתן להתייחס לדוגמאות שנתתלצורך אבחנה או המלצה.
    נראה ש הנושא די מפריע לך, ולכן אני ממליצה בכל אופן על אבחון. תדע מידת הקשיים וגם הסיבות. ככלל, אין טיפול ללא אבחון.
    ניתן לקבל טיפול קוגניטיבי גם בקופת חולים, במסגרת של רפוי בעסוק, אם כי נדרש הפנייה מרופא עם סיבות רפואיות בלבד.

בהצלחה  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו