מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נויירופסיכdaisy16/04/2011
חג שמח לכולם..
יש לי מספר שאלות בנוגע לתחוםהנויירופסיכולוגיה. אודה לכל מענה.
אני מסיימת כרגע תואר במדעי המוח (ולא בפסיכולוגיה). האם מתחום כזה ניתן להגיע לנוירופסיכולוגיה?
מה ההבדל בין נויירופסיכולוג לפסיכולוג קליני?וכן, מה ההבדל בין נויירופסיכולוג שיקומי לבין נויירופסיכולוג קליני?
קראתי בפורום שבעצם, בארץ, המקצוע לא בדיוק "מוגדר". שאלתי היא: האם בחו"ל המקצוע מפותח יותר? אם כן, איפה? מהם תחומי העיסוק המרכזיים של נוירופסיכולוג?
שאלתי המון שאלות,
מקווה שאפילו על חלקן אקבל תשובה,
אני בעיצומה של צומת דרכים בה אני בוחרת במה להמשיך לעסוק. ואין הרבה מידע בנושא.
תודה רבה..
:)
דייזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע
גל גפן-ריטר23/04/2011דייזי שלום,
נוירופסיכולוגיה זהו תחום אשר עוסק בטיפול באנשים, מבוגרים וילדים, לאחר נזק מוחי. נזק אשר יכול להגרם ממחלה, אירוע מוחי, חבלה נרכשת ואף מולדת וכו'. במהלך הלימודים, רוכשים ידע לגבי התפקודים המוחיים השונים וכן ידע לגבי שיטות טיפול.
בחלק מהאוניבסיטאות יש מסלול שהוא מחקרי, כלומר אקדמי ומסלול קליני-טיפולי. מכיוון שתחום זה אינו מוכר בארץ כמומחיות בפני עצמה, הוא משתייך לסקטור של פסיכולוגיה שיקומית ובסוף הלימודים ולאחר שנות ההתמחות, בחינת ההתמחות וההסמכה הן לפסיכולוג שיקומי.
לגבי דרישות הקבלה, בכל אוניברסיטה הדרישות הן שונות והייתי פשוט ממליצה לך לפנות אליהן ולשאול אותם ואף לקבל מידע לגבי הקורסים הנלמדים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנויירופסיכ
דייזי27/04/2011תודה רבה לך גל..
רציתי לשאול - האם העבודה המעשית היומיומית של נויירופסיכולוג היא לרוב העברת מבחנים ידניים (בדומה למבחנים שעורכים בעבור הפרעות קשב וריכוז לדוגמא) או שהעבודה כולללת גם שיחות עם אנשים או עבודה אישית עימם.
בנוסף, האם נויירופסיכולוג יכול בשלב מסויים להשלים את התמחותו לכדי פסיכולוג קליני?
אני ממש אודה לך על עזרתך..
אני לא מצליחה למצוא מידע אותנתי וכנה על הנושא פרט למידע "ייצוגי" עליו, ומידע זה לא תמיד משתקף את העבודה היומיומית של המקצוע, שזה מה שחשוב..
תודה רבה
והמשך יום טוב,
דייזי שטרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת מידע
גל גפן-ריטר03/05/2011דייזי שלום,
נוירופסיכולוג קליני, הוא פסיכולוג שתפקידו הוא גם להעביר אבחונים ולאבחן את הקשיים הקוגניטיביים מהם סובל אדם לאחר פגיעת ראש (כתוצאה ממחלה, נפילה אירוע מוחי, תאונת דרכים וכו') וכמובן גם לעשות טיפולים נפשיים עם אותם מטופלים שסובלים מפגיעות ראש. לעזור להם להתמודד עם מה שהם עברו, תוך הבנה מעמיקה של השינויים שיכולים לחול לאחר פגיעת ראש.
בנוסף, מכיוון שנוירפסיכולוגיה לא מוכרת בפני עצמה כסקטור בפסיכולוגיה, ההתמחות היא בפסיכולוגיה שיקומית, שכמובן עוסקת בשיקום ובטיפול של מבוגרים וילדים לאחר תאונות, מחלות, חבלות אורטופדיות גם כאילו ללא חבלות ראש ועוד ,זהו תחום רחב.
לגבי השלמת התמחות, לעניות דעתי, כל פסיכולוג מכל תחום שהוא תמיד יכול להשלים התמחויות אחרות, בתנאי שהוא עומד בדרישות הקבלה מבחינת ציונים וניסיון טיפולי וכמובן אישיותו כמטפל וכבן אדם.
מקווה שזה עוזר לקבל תמונה יותר ברורה
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?