זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    סיון
    23/04/2011

אבי בן 65, בשנה האחרונה הדרדר מצב זכרונו בצורה דרסטית. הוא אינו זוכר כיצד לנסוע (בדרכים שנסע שנים), שמות של אנשים, היכן שם דברים, מילים, מילים נעלמות לו, ועוד... הוא מאוד מבולבל.
    הבעיה העיקרית שהוא מאוד מתבייש במצבו ואינו משתף פעולה, למרות זאת הוא הלך לנוירולוג, אך את התוצאות לא הראה, ורופאת המשפחה, עקב חיסיון רפואי, לא הסכימה לשתף אותנו גם.
    הוא לוקח תרופות בעקבות פנייתו לרופא המשפחה בנושא זה, אך נראה כי אין שיפור במצבו. להיפך.
    אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים מה לעשות כדי למנוע את הדרדרות מצבו וזקוקים נואשות לעצה/ הדרכה.
    תודה רבה
    וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

גל גפן-ריטר
    23/04/2011

סיוון שלום,
    אני מאוד מבינה את הדאגה למצבו של אביך, ועל פי התיאור שלך, נשמע שאתם - בני המשפחה, צריכים להתחיל להיות יותר מעורבים במה שקורה עמו.
    הייתי מנסה קודם כל לפנות אליו, ולבדוק עמו האם אפשרי לקבוע פגישה נוספת עם הנוירולוג יחד עם מישהו מבני המשפחה עליו הוא סומך או חש בנוח איתו. חשוב כי תסבירו לו, כי כדאי לאבחן את מקור לירידה בזיכרון כמה שיותר מהר, על מנת לבדוק אפשרויות טיפול וכי תשמחו לעזור לו.
    במידה ואין כל שיתוף פעולה, הייתי ממליצה לך לפנות להתייעצות עם רופאת המשפחה שמכירה אותו, וייתכן והיא תדע לייעץ לכם כיצד לפנות ולהגיע אליו.
    נשמע כי הוא גם מאוד מודאג וחרד ממצבו וכדאי, במידה והוא מסכים ומעוניין, להפנות אותו במקביל לטיפול פסיכולוגי, אשר יכול לתת מענה ומקום לתחושות ולרגשות שלו.

אשמח להמשיך ולסייע בעת הצורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו