השפעה על תוצאות מבחני אינטליגנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה על תוצאות מבחני אינטליגנציה
    נתן
    23/05/2011

לאחרונה ערכנו לבתנו אבחון פסיכודידקטי שבסיכמו ניתנו המלצות להתאמות היבחנות מרוכבות. ע"פ האבחון מנת משכל של הילדה (בת 12) היא 80+ אובחנה כ ADHD
    במהלך האבחון נשלחנו ע"ע המאבחן לבדיקות עיניים לאחר ששם לב שהילדה מתקשה לראות דברים פשוטים בתמונות . הבירור הוביל לאבחנה שהיא סובלת מלחץ תוך גולגולתי גבוה ורק בסיום האבחון החלה ליטול כדורים. כמו כן, הילדה סבלה בעבר מאפילפסיית ילדות אך היא חופשייה מפרכוסים מאז 2007 . באוקטובר 2010 הופסק הטיפול בדפלפט.
    הישגיה הלימודיים טובים, למעט מתמטיקה ואנגלית בהם מתקשה, ובנוסף המאבחן מעריך שהציון 80 אינו משקף את יכולותיה.
    1. האם הלחץ תוך גולגולתי ממנו סובלת כעת משפיעים על הרמה הקוגניטיבית של הילדה בטסט?
    2. האם האפילפסיה אף היא יכולה לתרום ךירידה ברמה הקוגנטיבית ?
    3. האם מומלץ , במקרה מעין זה, לחזור על המבחנים לאחר שמצבה הרפאי ישתפר?
    4 האם בכלל לא כדאי לערוך לה אבחון נוירו פסיכולוגי לאור כל הרקע שתואר?

תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השפעה על תוצאות מבחני אינטליגנציה - תגובה

גל גפן-ריטר
    26/05/2011

נתן שלום,

אני מבינה מתאורך את הדאגה ואת הצורך לקבל מענה לגבי מצבה הבריאותי של בתך.

האבחון הפסיכו-דידקטי, נותן לכם "צילום מצב" של תפקודה הקוגניטיבי של בתך כיום, ומכאן המלצות טיפוליות והתאמות לימודיות. ייתכן שהתוצאות מושפעות מהלחץ התוך-גולגלתי ממנו סובלת, וייתכן ולאחר שהמצב יישתפר תפקודה ישתפר גם הוא. אך כרגע זה לא רלוונטי וכדאי שתעזר בהתאמות שניתנו לה.
    לגבי אבחון נוירופסיכולוגי, לא הייתי ממליצה לכם לערוך אותו כעת, הייתי מחכה לסיום הבירור של הלחץ התוך גולגלתי וההתערבות התרופתית או כל התערבות אחרת, כמו גם התייצבות מסוימת מבחינה רגשית (אני רק יכולה להניח כי האבחנה החדשה ייתכן וגרמה גם לתגובה רגשית כזו או אחרת). ובמידת הצורך תערכו אבחון כזה.
    חשוב לזכור כי כאשר נגשים לאבחון, צריך לעשות זאת אם מטרה או שאלה מסוימת.

בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המפורטת

נתן
    26/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו