מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירקות אורגניים טעם וויטמיניםמאי19/01/2021
היי
האם לירקות אורגניים יש טעם שונה מירקות עם יותר ריסוס?
רגילים מהסופר או ירקן
והאם לאורגני יש יותר ויטמינים ומינרלים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות אורגניים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית27/01/2021ירקות אורגניים איכותיים יותר בשל העובדה שלא משתמשים בכימיקלים לחיטוי, לדישון, להדברת מזיקים וכדומה. האיכות קשורה גם לאדמה בה הם גדלים. אם האדמה לא איכותית ואין בה מינרלים, שזה למעשה המזון של הצמח, גם הצמח יהיה פחות איכותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעלות אנרגיה ירודה ודכדוךסתיו17/01/2021
שלום.
רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות שיש לי אנרגיה נמוכה, אני מתפתה למתוק, אוכלת הרבה מתוק ויש לי סוכרת ושאני אוכלת מתוק אני לא מרגישה טוב. קשה לי עם זה. אשמח למענה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנרגיה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית17/01/2021לטיפול הנטורופתי יש הרבה מה להציע וזה בעיקר על ידי תזונה מאוזנת ובריאה מותאמת אישית. אנו מה שאנחנו אוכלים. אם הגוף לא מקבל את מה שהוא צריך הוא מגיב בהתאם. כמובן שיש להתחשב באורח החיים ובגורם שהביא למצב, ובמקרה הצורך להוסיף תוספים ו/ או צמחי מרפא.
גם פעילות גופנית בהחלט תעזור פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמח המורינגה לאוסטאופורוזיס- ערכי סידןאוריה15/01/2021
שלום, לאמא שלי יש אוסטאופורוזיס וקראתי שיש לצמח מורינגה ערכי סידן גבוהים.
רציתי לשאול האם הצמח מורינגה הוא באמת מועיל למצבי אוסטאופורוזיס כמו שאומרים?
דבר נוסף, לאמא שלי לפני כשנתיים היה סרטן בלוטת התריס,כיום היא מטופלת ביוטירוקס, האם יש אינטרקציה בין הצמח מורינגה לבין היוטירוקס?
קראתי גם שהצמח מוריד ערכי tsh , כרגע הבלוטה שלה מאוזנת.
אשמח לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורינגה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/01/2021עלי המורינגה עשירים במינרלים כמו ברזל, סידן, אבץ ואשלגן. המורינגה מכילה בשפע ויטמיני בי וסי ונוגדי חימצון רבים אחרים
אבל הצמח לא ספציפי לאוסטאופורוזיס . במקרה זה מומלץ לצרוך סידן אמורפי.
לגבי אינטראקציות הידועות לי - המורינגה אסורה לצורכי קומדין ( מדללי דם)ומצבי אי ספיקת כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורינגה וסידן
ריקי ברוך17/01/2021גם אני שמעתי על נפלאות המורינגה אבל בכל שקשור לחיזוק המערכת החיסונית וסידן הייתי ממליצה לך דווקא על הסידן האמורי של דנסיטי שעושה זאת מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס לאף או טיפות טבעימירי15/01/2021
שלום
את יודעת אם יש תרסיס לאף או בטיפות שהוא טבעי לטיפול בנזלת אלרגית ולהקלה בנשימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרסיס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/01/2021יש תרסיס הומיאופטי של חברת ד״ר רקווק. ( dr. Reckeweg)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ האם נוצר עודףליסה15/01/2021
שלום
לקחתי אבץ פיקולינט 25 מייג של אלטמן פעם ביום במשך חודש ושבוע האם יכול להגיע לעודף אבץ בגוף במהלך הזמן הזה?
אם ונוצר עודף הגוף יכול לפנות את העודף ברגע שמפסיקים ליטול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/01/2021שלום, לרוב מומלץ ליטול תוסף של אבץ עד 6 שבועות ולהקפיד לשמור על יחס של 10:14 בין האבץ לנחושת וזאת בשל נטייה לירידה בכמות הנחושת בגוף כאשר נוטלים תוסף אבץ.
תדמייני מקום חנייה בו יש מקום מוגבל לאבץ ולנחושת. אם נכניס רק אבץ לא ישאר מקום לנחושת . אם זה לתקופה מוגבלת אין בעייה והגוף יחזור לאיזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים לעודף אבץ
ליסה15/01/2021אז מה הם התסנינים העיקריים לעודף אבץ בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבץ
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/01/2021שוב,עודף אבץ הוא די נדיר , ויכול להיגרם בלקיחת תוספי אבץ של מעל לכ-150 מ"ג ליום לתקופה ממושכת. תסמינים של הרעלת אבץ יכולים לכלול:
ירידה ברמות סידן, נחושת וברזל (עלול להוביל לאנמיה).
טעם מתכתי בפה.
בחילות והקאות.
כאבי ראש וסחרחורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי רעלים בזמן הריון טרישיר13/01/2021
גיליתי שאני בהריון שבועיים אחרי שהתחלתי דיאטת אורז לניקוי. האם הזקתי לעובר בזמן ניקוי הרעלים מגופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי רעלים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/01/2021אני סבורה שלא הזקת לעובר. אמנם לא מומלץ לעבור תהליכים של ניקוי רעלים בהריון, אך בסופו של דבר אורז לא מזיק . בוודאי שלא תוך שבועיים. היי רגועה ועברי לתזונה בריאה ומזינה לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר13/01/2021זה לא רק אורז. משלבים הרבה עלים ירוקים וסלק ולימון.
זה גם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי רעלים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/01/2021כן. ירקות לא מזיקים לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר14/01/2021ברור שלא. הכוונה שלי אחרת. אם הגוף כתוצאה מהניקוי מפנה רעלים מהגוף, העובר לא יכול לספוג אותם?
קראתי איזה מאמר של נטורופתית שכתבה שניקוי בהריון יכול להזיק לעובר בגלל הרעלים שמתפנים דרך זרם הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי רעלים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/01/2021נכון, זו הסיבה שלא עושים ניקוי רעלים בהריון. המצב נכון לאנשים עם רעילות גבוהה כתוצאה מתרופות, תזונה מעובדת ומזיקה לאורך זמן וכדומה.
אם זה לא המצב שלל, ולא השתמשת בפורמולות של צמחים מרוכזות לניקוי רעלים שמאיצות את התהליך לא הייתי דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הזמינות והמענה המקצועי
שיר14/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן מומלץ לאוסטאופורוזיס- האם שוקע בעורקים?אוריה13/01/2021
שלום, אני רוצה לדעת איזה סידן מומלץ לצרוך לאוסטאופורוזיס?
והאם הסידן האמורפי פחות שוקע בעורקים כמו שאחר חבריו?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן אמורפי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/01/2021הסידן האמורפי היא המומלץ ביותר לאוסטאופורוזיס משתי סיבות עיקריות - הוא נספג טוב יותר בתאים משאר סוגי הסידן , וחשוב עוד יותר אפילו - הוא מגדיל את כמות התאים בוני העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דבש מוצק כממתיק בקפה/תה זה בסדר?מאי12/01/2021
היי
האם דבש מוצק כממתיק בקפה/תה זה בסדר?
סילאן ודבש חרובים פחות מתאים לי..
חצי כפית פעמיים שלוש ביום נניח..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית12/01/2021אין בעייה במידה והסוכר בדם תקין, שכן דבש מעלה רמות סוכר בדם בדיוק כמו סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמן המומלץ לשתיית קפה- ארוחת צהרייםדנה12/01/2021
שלום
אפשר לשתות קפה שעה או שעה וחצי אחרי ארוחת הצהריים או שחייבים לחכות שעתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית12/01/2021אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי בנזלת אלרגית- תרסיסמירי09/01/2021
שלום
סובלת מנזלת אלרגית ומשתמשת בתרסיס לאף שמכיל סטרואידים בנוסף לתרסיס אני יכולה לשלב גם יחד תה סמבוק ואכינציאה תה ירוק ותותי בר ויטמין סי ויטמין די ואבץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנזלת
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית09/01/2021כן אפשר. מומלץ גם לשלב תזונה היפו אלרגני לפי תשאול נטורופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד 100% קקאו- האם בריא?מאי05/01/2021
היי
האם שוקולד 100% קקאו לללא סוכר וממתיקים הוא בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/01/2021כן, הוא נחשב כמזון על. במיוחד הפולים השלמים ( ניתן להוסיף לשייקים למשל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי ברזיל- השרייה במים ועיכולסופי05/01/2021
שלום סיגל,
האם צריך להשרות במים אגוזי ברזיל? ואם כן לכמה זמן?
האגוזים מאוד קשים ואולי קשים לעיכול
מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי ברזיל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/01/2021אין חובה להשרות , אך לאחר כשש שעות השרייה כמות הויטמינים ונוגדי החמצון גדלה. כדי למנוע רקבון , יש להשרות כמות קטנה ולשמור במקרר לאחר ההשרייה לתקופה קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות תה של ויסוצקי- האם איכותי?דנה05/01/2021
שלום
לפעמים אני קונה שקיות צמחי מרפא של חברת ויסוצקי כגון לאוזיה גינגיר סיפירולינה לימונית ועוד במקום אורגני בגלל המחיר האם השקיות של ויסוצקי איכותיים וטובים לשתייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/01/2021שלום,
אין בעייה להשתמש בהם.
ניתן גם לקנות צמחים מיובשים ולחלוט אותם פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלח שמועשר ביודסופי02/01/2021
שלום לסיגל,
ראשית שנה אזרחית טובה ובריאה
מבקשת לדעת כאחת שמאובחנת בתת פעילות בלוטת התריס האם אני יכולה להוסיף בתפריט שלי מלח מועשר ביוד,וכמה רצוי או אפשר להשתמש ממנו ביום?
בנוסף רציתי לשאול לגבי אגוזי ברזיל שמגיעים עם קליפה חומה האם היא רעילה וצריך לקלף אותם?
תודה לתשובות
יום ניפלא
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/01/2021את יכולה להשתמש במלח המועשר בצורה מתונה, באופן כללי את יכולה להוסיף בצריכה מתונה מזונות המכילים יוד כגון אצות מאכל (נורי, וואקמי וכד'), דגים ומלח ים. חשוב לציין כי בעת נטילת תרופות לטיפול בתת פעילות של בלות התריס כמו אלטרוקסין יש להיזהר עם צריכת מזונות אלו משום שאלו עלולים לגרום ליתר פעילות של בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים להפחתת כולסטרול שמעט גבוהשירי01/01/2021
שלום,
יש לי LDL וטריגליצרידים מעט גבוהים למרות תזונה טובה וספורט. זה גנטי אצלי. התחלצי עם פיטוסטרולים ורציתי לרכוש b3. מהו המינון שלרוב לוקחים לטיפול בכולסטרול גבוה?
וישנם תוספים שהם Inosital Hexanicotinate כמו של אלטמן שהם עם פחות תופעות לוואי ותופעת ההסמקה. אך באנגלית נקלתי בזה שאז זה לא ממש עובד על הכולסטרול, רק אני לא בטוחה שהבנתי נכון.
האם עדיף לרכוש את הבי 3 הרגיל ולא זה שהוא בלי תופעת ההסמקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/01/2021אפשר להשתמש בתוסף ניאצין בשחרור מושהה המונע את תופעת הפלאשינג.
מינון יומי מומלץ: כ- 1000 מ"ג ניאצין בשחרור מושהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)