מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני חיה אורח חיים בריא ויש לי עייפות יתררינת15/12/2020
היי סיגל.
כתבתי לך לפני הרבה זמן שאני חיה אורח חיים בריא אבל בזמן האחרון סובלת מעייפות יתר למרות זאת. איך אפשר להתמודד עם עייפות יתר כדי שאוכל לחזור לעשות הליכות וכל מיני דברים של אורח חיים בריא מה עוזר לעייפות כדי שאקבל אנרגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להזכיר לך שכתבתי בעבר על מחלת סוכרת
רינת15/12/2020וכולסטרול גבוה. תודה רבה סיגל וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/12/2020הי רינת,
בקשי מהרופא בדיקות דם לבדוק שאין חוסרים שגורמים לעייפות (כמו ברזל, בי 12, בלוטת התריס..) באם הכל תקין ממליצה לך לעבור עם נטורופת על התזונה שלך ולבדוק איך ניתן לשפר אותה. תמיד אפשר להוסיף מזונות על (מזונות שעשירים במרכיבים בעלי ערך בריאותי גבוה) כמו ספירולינה, גוג'י בר, אסאי ,מאקה וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לסיבים תזונתיים ועוד..יאיר10/12/2020
שלום הומלץ לי להפחית בסיבים תזונתיים ולא לאכול ירקות חיים כדי להקשות את הצואה ( בגלל לכלוך יתר ובגלל טחורים). השאלה היא מה לאכול כדי שיהיה פחות סיבים? לגבי לחמים קמח מלא , כוסמין זרעים יוגורט ועוד...ומצד שני שלא יחמירו הטחורים. קניתי תוספים כגון חומצת גאבא בוסוויליה ושורש מאאקה. אפשר לשלב את כולם ביחד? ואם באבקות צמחים יש סיבים תזונתיים יהיה גם במיצוי נוזלי שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/12/2020על מנת להמעיט בסיבים יש לאכול פירות וירקות קלופים, אפויים, מאודים או מבושלים או לשלבם בצורת שייקים או רסק. ביוגורט ובמזונות מהחי אין סיבים. בדגנים מלאים יש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזל אקוסאפ- בחינת יעילותשלומית10/12/2020
שלום רב לסיגל,
התחלתי לקחת תוסף ברזל אקוסאפ
כמה זמן צריך לקחת את התוסף כדי לבחון אם הוא הועיל ?
כמובן שאני אבצע לשם כך בדיקה דם מהוא הזמן כדי לבחון אם התוסף אם אכן עזר?
תודה רבה לתשובה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/12/2020אחרי שלושה חדשים תעשי בדיקת דם. רק לא לשכח להפסיק לקחת את התוסף כמה ימים לפני הבדיקת דם כדי שהבדיקה תצא אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון 5htp כשרוצים להמנע מציפרלקסשירי09/12/2020
שלום,
אני לוקחת כבר תקופה ארוכה 300 מ"ג 5htp.
יש לי מיגרנות וזה רק קצת עזר, ואסור לי לקחת בן חרצית כי לוקחת תרופה שיש לה אינטרקציה עם התוסף.
נוירולוג רוצה שאקח ציפרלקס למניעה והייתי שמחה להמנע כי בעבר ניסיתי ועליתי הרבה במשקל והיו עוד תופעות לוואי.
מהו המינון המקסימלי שניתן לקחת ב 5htp?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5htp
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/12/2020המינון היומי המומלץ הוא 200-300 מ"ג. כדאי לשלב תזונה עשירה בויטמיני בי ואומגה 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזים וקפה- שמירה על ערכים תזונתייםמאי09/12/2020
תודה על התשובה לגבי האגוזים..
הערכים התזונתיים בהם נשמרים עם אני אוכלת אותם עם חלב פרה אורגני וקפה גרגרים אורגני עם מעט קופאין?
תודה מאי
משלבת אותם עם תמר ונס קפה כמו שתיארתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/12/2020כן , אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה של אגוזים ושקדים ביחד- יחד עם קפהמאי09/12/2020
היי
שאני צורכת כל יום 7 שקדים וחמש אגוזי מלך
מה עוד בריא וכדאי לצרוך יחד איתם?
קשיו, אגוזי ברזיל, מקדמיה, פקאן..הכל טבעי כמובן..
והאם ניתן לקחת אותם לפעמים יחד עם קפה עם חלב..
זה החטיף שלי..תמרים עם אלה עם קפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית09/12/2020אפשר להוסיף 2 אגוזי ברזיל, כף של גרעיני דלעת וחמנייה, וגיוון של כל היתר. לכל אחד יתרונות משלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת חומציות מהקיבה- טיפול מומלץהדר09/12/2020
שלום רב,
יש לי תת חומציות מהקיבה-אילו כדורים או צמחי מרפא עלי לקחת (הטובים ביותר) ואיך לקחת אותם בכדי שיתקנו את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת חומציות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית09/12/2020השכיח והבטוח ביותר לטיפול בתת חומציות הוא הכורכומין (החומר הפעיל בכורכום כתוסף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי ברזיל- מינון מתאים ליוםסופי07/12/2020
שלום רב,
כמה מותר לקחת מאגוזי ברזיל ליום ,להפיק תועלת ולא נזק?
תודה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי ברזיל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית07/12/2020ההמלצה היא 2 ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה - האם, מתי ובאיזה מינון?מנחם04/12/2020
היי,
תודה על המענה המקצועי והמהיר בפורום המצוין הזה.
אני אדם בריא ופעיל בן 40, נוטל כמוסת פרוביוטיקה אחת ליום.
ראשית, האם ברמת העיקרון נטילת כמוסות פרוביוטיקה היא דבר מומלץ?
שנית, מה העיתוי הנכון במהלך היום לנטילת הכמוסה?
אני עושה זאת ב-22:00, שעה לפני השינה, כשעתיים לאחר ארוחת הערב. לפעמים אפילו ממש בסמוך לשינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/12/2020אין בעייה לקחת בצורה שאתה לוקח. הפרוביוטיקה הם חיידקים טובים החיים במערכת העיכול שלנו ומסייעים בעיכול המזון ובמניעת התרבות
של חיידקים מזיקים. במצב של חוסר בחיידקים אלו תהליכי העיכול נפגעים ועלולים להרגיש נפיחות, כבדות ואי נוחות בבטן. במקרים אלה נטילת פרוביוטיקה עשויה לסייע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ חרובי או סילאן מה עדיף ומופחת סוכר?מאי04/12/2020
היי
מסה"כ הסוכרים היומי..
מה עדיף סילאן תמרים או סירופ חרובים?
שניהם במידה מועטה כמובן..
סירופ חרובים יותר בריא ועם פחות סוכר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ חרוב
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/12/2020כן, וסירופ חרוב מכיל בנוסף יותר חלבון ומעט סידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטנים ללא מלח ומולטי ויטמיןשלומית04/12/2020
שלום רב,
האם בבוטנים קלויים ללא מלח אין בכלל יתרונות? ואם יש מהם?
ועוד שאלה בבקשה,מולטי ויטמין של חברת ביוקר האם הוא מומלץ?
מאחר ואנו לא אוכלים הכול ,עסוקים מידיי לו"ז עמוס ,כדי לקבל את כול המינרלים וויטמינים חשבתי לקחת מולטי ויטמין ,מה דעתך על מולטי ויטמין של חברת ביוקר שמכיל קצת מכול דבר ?אשמח למענה
בתודה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטנים ומולטיויטמין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/12/2020בוטנים הם מקור טוב לחלבון, סיבים ומגוון ויטמינים ומינרלים חשובים. יש להם ערך קלורי גבוה ולכן אין להפריז באכילתם. כמו כן בוטנים הם מהמזונות האלרגנים , והם גם מתעפשים מהר. לכן יש לשים לב.
מוצרי ביוקר מצוינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להרים את האנרגיה לאנרגיה חיוביתלימור04/12/2020
שלום.
מקווה שזה מתאים לפורום. אני מרגישה עייפות יתר בזמן האחרון חלשה עשיתי את כל הבדיקות והם תקינות הכל בסדר ולמרות זאת אני חלשה עייפה מדוכדכת אשמח עם תוכלי לתת לי טיפ איך להרים את האנרגיה ואיזה מזונות כדאי לי לאכול יש לי כולסטרול גבוה וסכרת אשמח למענה ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנרגיה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/12/2020לטיפול הנטורופתי יש הרבה מה להציע וזה בעיקר על ידי תזונה מאוזנת ובריאה מותאמת אישית. אנו מה שאנחנו אוכלים. אם הגוף לא מקבל את מה שהוא צריך הוא מגיב בהתאם. כמובן שיש להתחשב באורח החיים ובגורם שהביא למצב, ובמקרה הצורך להוסיף תוספים ו/ או צמחי מרפא.
השאלה כללית מדי ובלי הכרות של המקרה קשה להמליץ על משהו ספציפי. מה גם שלרוב ננסה לטפל בבעייה על ידי כמה כלים שיותאמו על פי הבעייה, הגורם והתסמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות חוזרת במפרקי האצבעות בן 33מרדכי04/12/2020
שלום,
אני בן 33, בריא, ספורטיבי וטבעוני.
זו השנה השלישית ברציפות שאני חווה תקופה של נפיחות במפרקי אצבעות כף היד. בשנה שעברה זה ליווה אותי חודשיים, ובשנה לפני כן גם כן, וגם השנה זה חזר. למיטב זכרוני זה קורה בעיקר בחורף.
מדובר על לחץ ונפיחות (נראה כמו הצטברות נוזלים) בעיקר במפרק האמצעי של ה-Phalanges, מה שכמובן מקשה על התנועה.
אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה ומהם הכיוונים לפתרון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרקי אצבעות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/12/2020שלום, כדאי לבקש אבחנה מרופא. במידה וזו דלקת במפרק תזונה אנטי דלקתי ותוסף כורכומין ובסוויליה יכולים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיח אברהם לצורך כניסה להריוןליאת02/12/2020
שלום,
אני כבר חודש וחצי משתמשת בשיח אברהם לצורך כניסה להריון.
אני לוקחת כל בוקר 30 טיפות.
אני אמורה בימים הקרובים לדעת אם נקלטתי.
במידה וכן, האם להפסיק מיידית לקחת או להוריד כמויות בהדרגתיות ואם כן כיצד לבצע זאת?
מציינת שלפני כ-8 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 6.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/12/2020
ממליצה להתייעץ עם הרבליסט שנתן לך את הצמח. יש שנותנים לשימוש בתחילת ההריון בלבד ( על מנת למנוע הפלות בקרב נשים עם רמות נמוכות של פרוגסטרון) ויש שמפסיקים מיד עם הכניסה להריון. בכל מקרה לא נוטלים במהלך ההריון בעיקר עקב חוסר במידע מספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מעלימים ריח שום מהפהאורלי01/12/2020
שלום רב
אני נוהגת לאכול שום במהלך הארוחות ביום איך אפשר להיפטר מהריח אחרי הארוחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח שום
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/12/2020נמצא כי מאכלים שעשירים שוברים את הרכיבים החריפים בשום. כמו תה ירוק,פטרוזיליה, תרד ותפוח עץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)