מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חידק CTD איך מטפלים אחרייעל01/12/2020
לאמי יש את החידק CDT איך עוזרים לה בזמן הטיפול או לאחריו
לשיקום המעי
תודה
יעל קופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר טיפול ב קלוסטרידיום טוקסין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/12/2020קלוסטרידיום דיפיצילה הוא חיידק הקיים באופן טבעי במעי של בני האדם, ולרוב כשהמצב תקין הוא לא גורם לבעיות. החיידק עמיד לרוב סוגי התרופות האנטיביוטיות . לכן, כאשר נעשה שימוש באנטיביוטיקה הפוגעת בחיידקי המעי, האויבים הטבעיים של החיידק נכחדים והוא מצליח לשגשג . לכן לאחר הטיפול בו יש לאזן שוב את פלורת המעי עם פרוביוטיקה איכותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות איך מונעים באמצעות שתייה ואכילה נכונהשוש30/11/2020
שלום לסיגל,
יש לי בעיה של עצירות ,למרות שאני אוכלת בבוקר דייסת קווקר
וגם אגוזים ושקדים גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וגם שותה 2 ליטרים של מים ביום
אם אוסיף לתפריט שלי 1-2 כפות של שומשום טבעי שאטחן
זה יכול לשפר את ענין העצירות
כמה רצוי לקחת מהשומשום?
תודה שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/11/2020שלום,
במקום שומשום אני ממליצה להוסיף שתי כפות של זרעי פשתן.
אפשר גם להשרות 2 כפות זרעי פשתן במים פושרים למשך כמה שעות לפני השתיה. לשתות את המים עם זרעי הפשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוס או חמאת קוקוס?דנה28/11/2020
שלום
מצאתי מתכונים באתרים שונים של עוגות בריאות עם שמן קוקוס כשהלכתי לקנות בסופר השמן קוקוס נראה כמו חמאה בצנצנת אומנם כתוב שמן קוקוס אורגני אבל נראה מוצקי ולא נוזלי אז איך אני אוסיף לעוגה חצי כוס שמן קוקוס סליחה אולי השאלה דלי טפשית קצת אבל אני חדשה בתחום עד היום השתמשתי רק בשמן קנולה לאפייה עוגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית28/11/2020שלום,
השאלה בכלל לא טפשית :)
שמן קוקוס ( אמיתי) נהיה מוצק מתחת לכ 25 מעלות. ברגע שטיפה תחממי אותו הוא הופך לנוזלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חרצית למיגרנות ותרופה לריפלוקסשירי26/11/2020
שלום,
האם ניתן לקחת בן חרצית עם תרופה לרילפוקב ובקע סרעפתי כמו נקסיום? קראתי באנגלית שיש משהו עם חילוף החומרים של התרופות המשפחה הזאת עם הצמח אבל לא ממש הבנתי, ויש מקומות שבהם האזהרה הזאת לא מצויינת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חרצית
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית27/11/2020אכן, הוא עלול לעכב פעילות אנזימים מסוימים אך לא בטוח שזה רלבנטי לתרופות הריפלוקס. ממליצה לשאול רוקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטנים קלויים בבית עם מעט מלח אטלנטימאי25/11/2020
היי
האם בוטנים קלויים בבית עם מעט מלח אטלנטי בריאיםחם?
איך הכי נכון לאכול בוטנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטנים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית27/11/2020אני ממליצה להמעיט בבוטנים. גם מכיוון שזה מזון מאוד אלרגני להרבה אנשים וגם מכיוון שהשומן שלו מתחמצן מאוד מהר. במקום בוטנים עדיף שקדים, אגוזי מלך, קשיו וכו. אפשר בקלייה ביתית קצרה עם מלח. הכי טוב לאכול אותם טבעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג לחם בריא- סוג קמחנועם תומר25/11/2020
שלום, רציתי לדעת איזה סוג לחם הכי בריא וכדאי לאכול. גם מבחינת תזונה וגם למצב של אקנה. האם רצוי לחם חיטה מלאה, כוסמין, או שיפון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם בריא
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/11/2020יש היום היצע גדול של לחמים בריאים בחנויות הטבע ללא חיטה שעשויים משיפון, כוסמין , כוסמת מונבטת ועוד. חשוב להסתכל על הרכיבים ולוודא שאכן לא מכיל חיטה וחומרים מיותרים כמו סוכר, מלח ותוספים שונים שמוסיפים לשימור ושיפור המרקם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתקה של דייסת שיבולת שועל בלי שתקפוץ רמת הסוכרמירב24/11/2020
שלום
במה אפשר להמתיק דייסת שיבולת שועל מבלי שיקפיץ את רמת הסוכר?
אני לפעמים שמה צימוקים יבשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתקה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית24/11/2020סוכר קוקוס לא מקפיץ רמות סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודה לשתייה לאפיית לחמיםתמר22/11/2020
שלום
התחלתי לאפות לחמים ללא שמרים מקמח כוסמין מלא במקום שמרים אני שמה אבקת אפייה אורגנית ללא אלומניום גם סודה לשתייה חייב להיות אורגני? הלא אורגני מכיל אלומניום כמו אבקת האפייה הלא אורגנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה לשתיה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית22/11/2020מה שחשוב זה שיהיה ללא אלומיניום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז-מה מומלץ לטיפול?מיכל21/11/2020
שלום רב
בת 41 סובלת מכאבי בטן כבר 9 חודשים לאחר כל הבדיקות רופאת הגסטרו אמרה שזה מעי רגיז. ניסיתי כמה טיפולים תרופתיים אך לא עזר. ניסיתי רפלקסולוגיה,ניסיתי דיאטה פוד מאפ גם אלו לא עזרו.
מה ההמלצה לטיפול או תזונה למעי רגיז שיכול לעזור לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית21/11/2020שלום,
מעי רגיז יכול להיות מושפע מגורמים רבים והטיפול הנכון ביותר הוא אינדיבידואלי ומותאם אישית מכיוון שלכל אחד מתאימה תזונה אחרת. יש כאלה שהפוד מאפ מציל אותם , וכאלה , כמוך שהוא לא משפיע עליהם. יש כאלה שצריכים להרגע בעזרת מדיטציה או רפלקסולוגיה ואחרים על יד ריצה או אקסטרים. מכיוון שהשונות בתסמינים ובטיפול שונה מאחד לאחד במעי רגיז אני ממליצה לך ללכת לנטורופת שיתאים לך טיפול שיאזן אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה קינמון לא אורגניתמר20/11/2020
שלום
לאחרונה התחלתי לשתות תה קינמון מאבקה לא אורגנית שנמכרת בסופר כתבלין לאיזון הסוכר האם חייב להיות אורגני ?
האם הקינמון יעיל גם נגד הליקובקטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון
תמיד עדיף אורגני, אל זה לא הכרחי.
הקינמון מחמם וטוב לצינון ולסכרת. לא להליקובקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפרעות עיכולניר19/11/2020
שלום סיגל,
אני בן 62 בריא לחלוטין, צמחוני ומשתמש בתוספי תזונה.
לפני כ 5 חדשים, התחלתי לסבול במפתיע מהקאות ובחילות.
בהמשך ההקאות והבחילות נפסקו, אבל המשכתי לסבול מריבוי גזים ותחושת מלאות בקיבה. למרות שגם כאן חל שיפור, הבעיה לא חלפה לחלוטין.
מה היית ממליצה לעשות כדי להחזיר את המצב בקיבה לקדמותו?
האם בצוע דיאטה למשך מספר שבועות הינו פתרון מתאים, ואם כן איזה דיאטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות עיכול
אפשר לעבור לתזונה בסיסית לכ10 ימים של אורז + ירקות ופירות ואז להוסיף בהדרגה מזונות נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שקדים ומשך הזמן במקררטלי18/11/2020
שלום
כשאני פותחת קרטון חלב שקדים אורגני לכמה זמן אני יכולה להשאיר במקרר למרות שתאריך התפוגה מאוד רחוק?
אני משאירה את הפירות והירקות בקערה של מים וחומץ במשך 20 דקות אחרי זה שוטפת אותם במים מהברז להשאיר 20 דקות זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שקדים ומקרר
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/11/2020החלב שקדים עד התפוגה( כמובן לשים לב אם יש שינוי בטעם ובמרקם).
ועשרים דקות זה מספיק :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבשסופי18/11/2020
שלום רב,
אני צורכת פעם בשבוע עד פעמיים בשבוע כף דבש אחד עד שתיים ליום
מבחינת הסוכר אני גבולית כלומר אם הטווח הוא עד 100 לי יש 100-105
האם אני מסתכנת מבחינה רפואית באכילת הדבש בכמות הזו?
תודה לתשובה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש לא מומלץ מכיוון שהוא מקפיץ מאוד את רמות הסוכר בדם
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה אנרגטית עייפות וחולשה מה עושים?ליאת16/11/2020
שלום סיגל.
בשבוע האחרון אני מרגישה עייפה חוסר כוח לצאת מהבית לעשות ספורט אני מרגישה חולשה עשיתי את כל הבדיקות והם יצאו תקינות אשמח לדעת איך מטפלים ועם תוכלי לתת לי טיפ אני ממש אודה לך מאחלת לך המשך שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/11/2020שלום, תזונה טבעית עשירה בוויטמינים ומינרלים - פירות , ירקות, דגנים מלאים , קטניות וכדומה. צמחים מחזקים כמו מאקה, מורינגה, ספירולינה וכדומה ,ואם יש חוסרים כמובן לתסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה של מזון קלוי ומזון לא קלוי מה עדיף?שוש16/11/2020
שלום,
האם לחם טוסט הוא עם ערך קלורי פחות גבוהה מלחם רגיל שלא עבר טוסט.
בנוסף אבקש לדעת כמה שקדים וחמניות וגרעיני דלעת ללא קליפה ולא קלויים רצוי לצרוך ביום?
תודה
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם ושקדים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/11/2020שלום , כשמכינים לחם קלוי (טוסט) המשקל שלו יורד עקב איבוד הנוזלים . אך הקלוריות לא משתנות.
כ10 שקדים ביום, כ2 כפות גרעיני חמניה/ דלעת ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)